Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Avrupa Sendikalar Komitesi’nin (ETUCE) sendikaya bir mektup göndererek, Türkiye’de yaşananlarla ilgili endişelerini paylaştığı ve “çatışmalar dursun” talebine yer verdiğini açıkladı.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in “ETUCE’den Mesaj Var” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamaya göre, Komite Koordinatörü Martin Romer KTÖS’e bir mektup gönderdi.

ETUCE’nin uluslararası delege oluşturup Türkiye’ye göndermeyi planladığının ifade edilen mektupta, Türkiye’de örgütlü Eğitim-Sen’e destek vermek için oluşturulacak uluslararası delegenin ülkeye gitmesi için olası tarihlerin araştırıldığı belirtildi.

“DOĞU’DAKİ ÇATIŞMANIN DURDURULMASINI TALEP ETTİLER”

Maviş, mektupla ilgili bilgi verdiği açıklamasında, “Bölgedeki öğrenciler ve öğretmenler için endişe duyduğunu belirten Eğitim Enternasyonali’nin yetkililere Türkiye’nin doğu bölgesinde devam eden çatışmanın durdurulmasını talep ettiği bir mektubu var” dedi.

Maviş, “Romer, mektubunda uluslararası destekçilerin buradaki öğretmen ve öğrencilere dayanışma göstermesi gerektiğini kaydetti; destek vermek isteyenlerin geri dönüş yapmasını istedi” ifadesine yer verdi.