Avukat Mustafa Asena, kundaklama suçlarından dolayı polis nezaretinde olan müvekkillerinin işkence gördüğünü iddia etti ve “Ağızlarına tabanca sokularak tehdit ediyorlar, onları soyup ırzlarına geçmekle tehdit ediyorlar” dedi

Avukat Mustafa Asena, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında müvekkillerine işkence yapıldığını ileri sürdü, konuyu yargıya taşıdığını anlattı.

Birtakım kundaklama suçlarından dolayı polis nezaretinde olan müvekkillerinin işkence gördüğünü dünkü basın toplantısında dile getiren Mustafa Asena, polisin işkence yaparak müvekkillerine zorla ifade imzalatmaya çalıştığını ileri sürdü. Özelde kundaklama olayından dolayı tutuklu bulunan müvekkilleri, genelde ise demokrasi ve hukukun üstünlüğü için bu mücadelenin içerisine girdiğini dile getiren Asena, “Bugün benim müvekkillerime, yarın herkese lazım. Bazı şeyler kapalı kapılar ardında kalmamalıdır. Ne polisin hücrelerinde ne de polis içerisinde. İşkence ve onur kırıcı hareketler insanlık suçudur ve bunlar bizim tarafımızdan işlenmektedir. Müvekkillerim işkence görmekte, dayak yemekte, çırılçıplak soyulmakta ve onur kırıcı hareketlere tabi tutulmaktadır, ağızlarına tabanca sokularak tehdit ediyorlar, onları soyup ırzlarına geçmekle tehdit ediyorlar. Tüm bunlar bizim polisimizde yaşanmaktadır. Bir insanın onurunu kırmak, bir babayı veya bir evladı çırıl çıplak soymak onur kırıcıdır.” dedi.  Asena, anayasa ve insan hakları yasası ile ilgili detaylı bilgi aktardı. Çeşitli nedenlerden ötürü müvekkillerini görülmesinin engellendiğini dile getiren Asena, polisin onları içeri almadığını fakat başka avukatların içeri girebildiğini anlattı ve “Bu nasıl bir demokrasidir” diye sordu.

Müvekkillerinden zorla ifade alınmasını veya çözüm senaryoları doğrultusunda, polisin kendi yazdığı ifadenin altını zorla tutuklulara imzalatmak istemesinden dolayı işkenceye başvurduğunu dile getiren Asena, bunu bazı polislerin yaptığını ileri sürdü ve tüm polis teşkilatına bunun mal edilmediğini kaydetti.