Nadire Bahadi

Yeni Boğaziçi köyünde 4-5 Kasım tarihleri arasında bir evden hava tüfeği ile hava tabancasının yanı sıra 2 bin 500 Sterlin para çaldıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlı Tarık Girgin ile Nejdet Sözeri tutuluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. “Ev açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla haklarında soruşturma yürütülen zanlıların mahkeme kararı ile tutukluluk süreleri uzatıldı

Polis soruşturması devam ediyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlı Tarık Girgin ile Nejdet Sözeri’nin 4-5 Kasım tarihleri arasında Yeni Boğaziçi köyünde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak 7 Kasım tarihinde mahkeme huzuruna çıkartıldıklarını ve haklarında 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. 3 günlük süre içinde olayla bağlantısı olduğu tahmin edilen 6 kişiden soruşturma yürütüldüğünü ifade eden Yıldırım, Tarık Girgin’in 2 Kasım tarihinden 5 Kasım tarihine kadar 3 gün olmak üzere arka arkaya “Melekler” isimli gece kulübüne, şuanda aranan 2 kişi ile birlikte giderek bayan arkadaş aldıkları ve 3 günlük süre içerisinde yaklaşık 2 bin Sterlin para harcadıkları yönünde ifade topladıklarını açıkladı. Yıldırım, zanlı Girgin’den bu konu hakkında izahat istendiğinde ise kendisinin böyle bir harcama yapmadığını beyan ettiğini söyledi. Yıldırım, yine 3 günlük süre içerisinde üzerinde büyük taş bulunan bayan kolyesi, muhtelif marka ve çeşitlerde bayan iç çamaşırı ve kozmetik malzemesi bulunarak emare alındığını ifade etti. Zanlı Girgin’in yine söz konusu gece kulübünden aldığı bayanlarla birlikte Önder AVM’de şahsen kendisinin sterlin olarak ödeme yaptığına dair ifade temin ettiklerini belirten Yıldırım, olayla ilgili olarak 3 yerden kamera görüntülerini temin ettiklerini ve kamera görüntülerinin inceleneceğini söyledi.

Ayak izi incelenecek

Olay yeri inceleme raporlarına göre olay mahallinde evin mutfak dolabının üzerinde ayak izi olduğunu ve bu ayak izinin zanlı Girgin’in ayakkabısı ile görsellik olarak benzerlik gösterdiğini belirten polis memuru Gökhan Yıldırım, ayak izinin incelenmesi gerektiğini açıkladı. Zanlı Girgin ile aranan diğer iki kişinin 2 Kasım ile 5 Kasım tarihleri arasında Lefkoşa bölgesindeki gece kulübünde de para harcadıkları yönünde bilgi aldıklarını belirten Yıldırım, bu konu hakkında da araştırma yapılacağımı açıkladı. Çalınmış olan hava tüfeği ve hava tabancasının ise zanlı Nejdet Sözeri’nin tasarrufunda bulunduğunu anımsatan Yıldırım, zanlı Sözeri’nin, zanlı Girgin ve şuanda aranmakta olan 2 kişi ile birlikte konu eve gittiği yönünde ifadelerin mevcut olduğunu belirtti. Zanlıların serbest kalması halinde alınacak olan ifadelere, aranan emarelere ve aranan 2 kişiye müdahale etme olasılıklarının bulunduğunu belirten Yıldırım, zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

8 gün daha tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Tarık Girgin ile Nejdet Sözeri’nin soruşturmanın selameti açısından 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.