Kıbrıs Türk Müziğinin efsane gruplarından Sıla 4, bir üyesini daha kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören Aydın Kalfaoğlu, hayata gözlerini yumdu.

Kalfaoğlu, Erdinç Gündüz, Raif Denktaş ve Ferahzat Gürsoy ile oluşturdukları Sıla 4 grubunda vokal ve Ritim Gitarda görev alıyordu.

Ülkenin tanınmış avukatlarından biri olan Aydın Kalfaoğlu 65 yaşındaydı.

Kalfaoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Aydın Kalfaoğlu kimdir?

8 Haziran 1950’de Lefkoşa’nın Yeni Cami mahallesinde doğdu.  İlkokul öğrenine Kıbrısın güney yarısındaki Eğlence köyünde başladı, Girne’deki 23 Nisan İlkokulu’nda devam etti, Lefkoşa’daki Atatürk İlkokulu’nda son buldu. Bayraktar Ortaokulu’ndan sonra orta öğrenimini 1968 yılında Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladı.

Müzikle olan ilgisi,  ağabeyi Yılmaz Kalfaoğlu’nun da büyük etkisiyle, lise yıllarım sırasında gitar çalarak başladı.  Bayrak Kuartet’e, ağabeyi Yılmaz’ın yüksek öğrenim için Türkiye’ye gitmesinin sonrasında katıldı. Müzik yaşamımın en hareketli ve en heyecanlı dönemini, Bayrak Kuartet’in, SILA 4 olarak müzik yaşamına devam etmesi sırasında arkadaşları Erdinç, Raif ve Ferahzat ile bu grubun dört elemanından biri olarak yaşadı.

SILA 4’le olan müzik çalışmalarına devam ederken bir yandan da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimini sürdürdü. 1975 yılında yüksek öğrenimimi tamamlayarak mezun oldu ve avukatlık mesleğini icra etmek üzere ülkesine döndü. Otuzdört yıl Avukatlık yaptı. 1980-1986 yılları arasında 6 yıl süreyle Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.

Evli ve Üç kız çocuk babası ve iki torun sahbidir.