Aydın'ın Efeler ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik şafak operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Efeler ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik olarak daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Özel Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle sabaha karşı Efeler ilçesine bağlı Ovaeğmir, Osman Yozgatlı, Ata ve Yeniköy mahalleleriyle ilçe merkezinde çok sayıda adreste arama yapıldı. Sabah saat 08.00 sıralarında tamamlanan operasyon kapsamında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında aranan bazı şüpheliler adreslerinde bulunamazken, arama yapılan adreslerde terör örgütüne ait dokümanlar geçirildi. Gözaltına alınan 13 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.