KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün,  ülkedeki bakan ve bürokratların eğitim alanlarından farklı görevler yaptığını kaydederek, trafik başta olmak üzere sorunların çözülememesinin nedeninin bu olduğunu savundu.

Aygün,  Başbakan Hüseyin Özgürgün’e “eğitimi, mesleki geçmişi ve becerisi makamıyla alakasız olan atamaları gözden geçirin ve görevden alın” çağrısı yaptı.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, yazılı açıklamasında dün meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifa diledi.

Yıllardır koltuğuna yabancı, işine cahil insanların bakan veya bürokrat olarak atandığını savunan Aygün, “Ülke siyasetimizi ve devletimizi teslim almış bu zihniyetin hiçbir proje, fikir ve çözüm üretemediği muhakkaktır” dedi.

Baki Aygün, şunu ekledi:

“Hiçbir devlet makamının sorumluluğu kabullenmemesi ve trafikten birinci derecede sorumlu Bakan’ın TV canlı yayınından kaçması düşündürücüdür. Bu nedenle Sayın Başbakan’ımız Hüseyin Özgürgün’ü başta Bakanlık makamları olmak üzere eğitimi, mesleki geçmişi ve becerisi işgal ettiği makamla alakasız atamaları gözden geçirmeye ve görevden almaya çağırıyoruz.”