Karabük'te mezardan çıkardığı cesetle birlikte ortalıktan kaybolan ayı, her yerde aranıyor.

Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Sülük köyü Göcek Mahallesi'nde bir ayı, yaklaşık 8 ay önce defnedilen bir cesedi mezardan çıkartıp, cesetle birlikte ortalıktan kayboldu. Göcek Mahallesi'nde yaşayan Hasan Bağıran isimli yaşlı bir vatandaş yaklaşık 8 ay önce hayatını kaybetti.Yakınları tarafından mahallenin dışında ormanlık alanda bulunan mezarlığa defnedilen yaşlı adamın cesedi aç kaldığı tahmin edilen bir ayı tarafından tahrip edildi. Ormanlık alan içinde yer alan mezarlık alanından geçen bir vatandaş tarafından mezarlığın tahrip edilmiş olduğu ve açıldığının görülmesi üzerine durum yakınlarına bildirildi. Bağıran'ın Karabük'te yaşayan damadı mezarlığa gittiğinde mezarın eşelenerek kazıldığı ve içerisinde ceset olmadığı belirlendi. Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine alanda inceleme yapan ekipler çevrede yaptıkları incelemede cesedi bulamadı.

"İLK DEFA BAŞIMIZA GELİYOR"

Sülük Köyü Muhtarı Nurettin Ayrılma ilk defa başlarına böyle bir olay geldiğini söyleyerek, "Olayı ilk olarak söylenti olarak geldi. Olay daha sonra Karabük'te ikamet eden damadına bildirildi. Onlar da buraya geldiğinde cesedin eşelenerek açıldığı ve içerisinde cesedin çıkarıldığını tespit ediyorlar. Bizim bilgimiz olunca durumu jandarmaya bildirdik. Yakınları mezarın üstünü kapatarak ağaç koymuşlardı. Ancak bugün baktığımızda ayı yeniden gelerek ceset var diye yeniden eşelemiş. Ayının ne zaman bu mezarı açtığını bilmiyoruz. İlk defa böyle bir şey başımıza geliyor" dedi.

"CENAZELERİ BAŞKA YERE DEFNEDECEĞİZ"

Köy muhtarı Nurettin Ayrılma, başka olayın yaşanmaması için önlem olarak yeni cenazeleri köyün değişik yerlerinde bulunan mezarlara gömdüreceklerini de ifade etti.

Cesedi ayı tarafından mezardan çıkarılan Hasan Bağıran'ın damadı Ali Ayrılmış ise, "Kayınpederim 2014 yılının 11. ayının 5'inde vefat etmişti. Aradan geçen 8 ay sonra bana bir telefon geldi ve köye gittiğimde mezarın taşları gözükecek şekilde ayı kazmış. Mezarın içine baktığımıza ise ne kefen ne de ceset vardı. Aynın cesedi tamamen aldığını tespit ettik. Tekrar mezarın üzerini kapatarak büyük çam ağacı koymuştuk. Aradan üç gün sonra ağaçları kaldırıp ayı yeniden mezarı kazamaya çalışmış. Jandarma ve yakınlarımız bölgede arama yapmış ama cesedi bulamamışlar. Kayınpederimin mezarının yanından 2013 yılında defnedilen kayınvalidemin mezarı da var. Ayı onu da eşelemiş. Ayının vurulmasını istiyoruz. Daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı" dedi.

Ayı mezardan ceset kaçırdı

Ayı mezardan ceset kaçırdı