Duygu Alan

Ayia Marinalı (Gürpınar) Kıbrıslı Türkler ve Maronitler’in bir araya gelerek tanışmaları ve kültürlerini geliştirmeleri için kurulan Gürpınar Dayanışma Derneği, dün Gürpınar’da piknik düzenledi.

Ayia Marinalı 200 civarında Kıbrıslı Türk ve Maronit’in katıldığı piknikte adeta duygu seli yaşandı.

Bazı Kıbrıslı Türk ve Maronit akrabalar birbirleri ile ilk kez bu piknikte tanışırken, eski dost ve ahbaplar hasret ile kucaklaştı.

Hatıralar tazelendi, hatıraların parçası ve şuan hayatta olmayan dostlar yaadedildi. Piknikte Ayia Marinalı Kıbrıslı Türkler ve Maronitlerin yöresel müzik ve oyunları da sergilendi.

Oldukça keyifli geçen birkaç saatlik organizasyon fotoğraf çekimleri ile tamamlandı.

foto-(50).jpg

Hoca:  Etkinliklerimizin devamı gelecek

Gürpınar Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Hoca, Gürpınar’ın Kıbrıslı Türkler ve Maronitlerin bir arada yaşadığı dünyadaki tek köy olduğunu belirterek, 1963’te Kıbrıslı Türklerin, 1974’te ise Maronitlerin köyü terk ettiğini anlattı.

Mehmet Hoca, Ayia Marinalı Kıbrıslı Türkler ile Maronitlerin köylerinde 52 yıl aradan sonra ilk kez bir araya geldiklerini söyledi.

Mehmet Hoca , “Ayia Marinalı Kıbrıslı Türkler ve Maronitleri uzun yıllar sonra bir araya getiren bu organizasyon Gürpınar Dayanışma Derneği’nin bir çalışmasıdır. Bu köy dünyada Türklerin ve Moronitlerin ortak yaşadığı tek köydür. Bu köyün bir diğer özelliği de köyün dörtte üçü Türkler ve Maronitler kendi aralarında akrabadır. Bu akrabalığı yeniden canlandırmak olası bir anlaşmada toplumların kaynaşmasını sağlamak için bu etkinliği düzenledik.

Pikniğe 200 civarında kişi katıldı. Katılım bizi oldukça memnun etti” diye konuştu.

Hoca, benzer etkinliklerin devamının geleceğini belirtti.

foto-(40).jpg