Devrim Demir

Sürekli çöplerle gündeme gelen ve Eylül ayında 18 ton çöp toplanan Boğaz Piknik Alanı yine çöplüğe boğuldu. Hafta sonları piknik yapmak için kullanılan bölgede sorumsuz vatandaşlar, yediklerini içtiklerini masada bırakıp kaçıyor.

Dolup taşan çöp konteynerleri ve yenilip içildiği yerde bırakılan yemek artıkları ise kedi ve köpekler tarafından parçalanarak daha geniş alana yayıldı. Boğaz Piknik Alanı dün yine pislikten oturulamaz haldeydi.
Piknik keyfinden sonra çöplerini olduğu yerde bıraktığı gibi, doğaya oldukça zararlı olan içecek şişelerini masaların üzerinde bırakan, gelişi güzel etrafa atan bazı duyarsız kişiler Boğaz Piknik Alanı’nı çöplüğe çevirdi.

Çöpler mide bulandırıyor

Boğaz Piknik Alanı’nda çöpler her geçen gün daha da artıyor. Duyarsız, çevre düşmanı vatandaşlarca kirletilen Boğaz Piknik Alanı, Eylül ayından bu yana temizlenmiyor.

Çirkin manzaraya rağmen bazı vatandaşlar, hafta sonları piknik için Boğaz Piknik Alanı’nı tercih ediyor, çöpler biriktikçe birikiyor. Rüzgârın da etkisi ile savrularak daha geniş alana yayılan çöpler, doğayı katlediyor, kötü manzara ise mide bulandırıyor.

foto-1-copy.jpg

“Dur” diyen çıkmıyor

Basında sürekli yer almasına rağmen Boğaz Piknik Alanı’na hiçbir makam sahip çıkmıyor.

Boğazına kadar pisliğe batmış olan Boğaz Piknik Alanı’ndaki içler acısı duruma “Dur” diyen ne bir makam var ne de Boğaz Piknik Alanı’nı katledilmekten kurtaracak herhangi bir plan, proje. Vatandaş kirletiyor, yetkililer izliyor.

foto-2-004.jpg

foto-8.jpg

piknik-alani-41.jpg