Ulus semtindeki evinde dün 69 yaşında hayatını kaybeden sanatçı için Zincirlikuyu Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Sanatçının yakınları ile sevenlerinin de katıldığı törende, bazı kadınlar da cenaze namazı kıldı.

Ayla Gürses'in oğlu Beyazıt Yıldırım Gürses, taziyeleri hamile eşi Zeynep Gürsel ile kabul etti.

Sanatçının cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

"BÖYLE SANATÇILAR, TÜRKİYE'NİN KAYBIDIR"

Beyazıt Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük bir sanatçıyı ve iyi bir anneyi kaybettiklerini dile getirerek, "Annem Türkiye'nin en iyi pes seslerinden de biriydi. Böyle sanatçılar Türkiye'nin kaybıdır" dedi.

Bir soru üzerine çok sayıda ünlü ismin annesinin vefatı nedeniyle telefon ettiğini aktaran Gürses, anne ve babasını seven yüzlerce kişinin taziye dileğinde bulunduğunu söyledi.

CENAZEYE SELAMİ ŞAHİN VE AHMET SELÇUK İLKAN KATILDI

Cenaze törenine katılan sanatçı Selami Şahin, baş sağlığı dileğinde bulunarak, "Ateş düştüğü yeri yakar. Üzülmemek elde değil. Allah ailesine sabırlar versin. Mekanı cennet olsun. Söyleyecek söz bulamıyorum. Çok değer verdiğimiz bir aileydi. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Sabır ve metanet temennisinde bulunan söz yazarı-şair Ahmet Selçuk İlkan ise "Hayatımızın gerçeği bu. Her gün biraz daha eksiliyoruz. Bizde hatırası, önemi, değeri, izi olan bir insanı daha kaybetmek çok acı. Ayla hanım, sevgili Yıldırım Gürses ağabeyimizin bir hatırasıydı ve çok sevdiğimiz bir insandı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

TRT sanatçısı Ayla Gürses, kendisi gibi Türk sanat müziği sanatçısı Yıldırım Gürses ile 1962'de evlendi. Yıldırım Gürses, 18 Kasım 2000'de 62 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.