Aylan'ın babası Abdullah Kurdi, kendilerini Yunanistan'a götüreceklerini söyleyen kişilere kişi başına 2 biner euro verdiklerini, denizin ortasında motorun yandığını ve kaptanın kaçtığını söyledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ailesi ile birlikte Kanada'ya gitmek için Yunanistan'a geçmeye çalışan ancak cesedi kıyıya vuran Kurdi ailesinin cenazeleri Kobani'de defnedildi. Baba Addullah Kurdi, cenaze töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Baba Kurdi, İzmir'de 10 gün kaldığını kaydederek, Bodrum'dan Yunanistan'ın daha yakın olduğunu söyledikleri için Bodrum'a gittiğini aktardı. Baba Kurdi "İkinci gün orada bir bota bindik. Biz 6 kişiydik ve kişi başına 2 bin Euro aldılar bizden. Botun motoru denizin ortasında yandı ve 3-4 saat bekledik. Sahil Güvenlik'i aramaya çalıştık ve sonra geldiler" dedi.

Daha önce de botla gitmeye çalıştıklarını kaydeden ve o bota da 40 kişi bindiklerini söyleyen Abdullah Kurdi, daha önce onları götürmek isteyen insan tacirinin bu kez daha büyük bir bot bulduğunu söylediğini aktardı. Botun küçük olduğunu görünce çok şaşırdığını kaydeden Kurdi, "Korktum onlar da "yakın, tehlike yok" dedi. Mesafenin kısa olduğunu söylediler ama kabul etmedim. Onlar da "bana güven" dediler, sonra 10 kişi bindik bota. Kısa bir süre sonra da denizin ortasında kaldık, büyük dalgalar geldi. Sonra kaptan da denize atladı. Ben de dümenin başına geçtim. Büyük bir dalga geldi ve olan oldu. Çocukları tuttum ama eşim de çocuklarım da öldü. Elimden bir şey gelmedi. Büyük oğlum öldü, sonra eşim sonra da Aylan öldü. Benim hikayem bu" ifadelerini kullandı.