Ağırlıklı olarak Lefkoşa bölgesinde etkili olan sağanak yağış birçok yolun kapanmasına ayrıca birçok ev ve işyerinin de su baskınına maruz kalmasına sebep olmuştu. 

Ülke genelinde ise Turunçlu-Vadili, Paşaköy-Aslanköy arka yolu, Dilekkaya-Kırıkkale, Gaziköy-Dilekkaya ve Gaziköy-Paşaköy yollarının kapanması nedeni ile bir çok mahsur kalmıştı.

Sel felaketinin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen selden dolayı etkilenen her gün yüzlerce aracın geçtiği ana yollar bile kaderine terk edilmiş şekilde bırakıldı.

Her gün yüzlerce aracın geçtiği, Turunçlu - Vadili arasındaki ana yol bunlardan sadece biri. Ve hala düzeltilmeyi bekliyor. Bölge sakinleri defalarca yetkililer ile görüşmesine rağmen sonuç alınamıyor. Araç sürüceleri '' yüzlerce aracın geçtiği bu yolda önlem alınması için birilerinin zarar görmesi mi bekleniyor?'', '' Özellikle gece çok dikkatli hareket etmek zorundayız, heran yola birşeyler gelebilir ve kaza yapabiliriz'' diye tepkilerini gösteriyorlar.

Kışın yağan yağmurdan dolayı barajların taşmasıyla köprüden taşan su, yol kenarında bulunan bariyerleri tahrip etmiş ve yola da zarar vermişti.