Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle kendisi aleyhine açtığı davanın mahkeme tarafından reddedildiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün gece Twitter hesabı üzerinden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya yönelik attığı tweetler nedeniyle Nazlıaka'nın savcılığa 4 avukatla şikayete geldiğini belirterek, "ve savcılık, şikayeti işlemden kaldırma kararı verdi. Ben hesabını verdim. Şimdi sıra sende Aylin... Kaçak su dahil kaç fezleken birikti açıklasana... Sanma ki peşini bırakacağım..." şeklinde tweet attı.

Başkan Gökçek, Twitter'dan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın kendisine yönelik suçlamaları ve iftiraları nedeniyle açtığı davanın duruşmasının yapıldığını da duyurdu. Gökçek, Candan'ın duruşma öncesi sosyal medyada yaptığı açıklamalar ve paylaşımlar nedeniyle de avukatı Fatih Atalay tarafından ikinci bir suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Gökçek, söz konusu davayla ilgili olarak şu tweetleri attı:

"- Adliye'de Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın bana yaptığı "parsel parsel" suçlaması ve iftirası hakkında duruşması vardı.

- Candan, TMMOB sitesinden kendi şahsına ait davada, adil yargılamayı hukuka aykırı bir şekilde etkilemek ve mahkeme üzerinde baskı kurmak amacıyla halka çağrı yapmış ve mahkemenin rutin herkese gönderdiği gibi kendisine de gönderilen duruşma çağrı kağıdını adeta bir afiş gibi yayınlamış ve üzerine "mahkemede görüşelim" şeklinde her anlama gelecek çağrıda bulunmuştur.

- Konuyla ilgili avukatım Fatih Atalay, mahkemede sanığın yüzüne karşı adil yargılamayı etkilemekten ikinci suç duyurusunu yapmıştır...

- Duruşmada avukatım, Candan'a; "Sanığın parsel parsel tabiriyle Melih Gökçek'i kast edip kast etmediğini özellikle açıklamasını istiyorum" diye sorması üzerine Tezcan Karakuş Candan, duruşma zaptında da açıkça yazdığı üzere; "Melih Gökçek'le ilgili kesinlikle bir kastının olmadığını, kastının Belediye Meclisi'nin kararları olduğunu" söylemiştir... Enteresan, bu solcular dışarıda mangalda kül bırakmazlarken, hakimin karşısına sanık sandalyesine oturunca nedense çark ediveriyorlar... Solcuların her mahkemede yaptığı gibi...

- Ehh.. Tezcan Karakuş Candan, sana lafını yedirdim ya, şimdi seni affedebilirim... Biz hoşgörülü insanız... Hatasından döneni affetmeyi biliriz.

- Bu korku sana yeter... Tek başına mahkemeye gelemeyişin, korkunun dağları sardığının en güzel belgesi..."