‘American Youth Leadership Program’ (AYLP) kapsamında Kıbrıs’ta bulunan yabancı öğrenciler geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni ziyaret ederek bilgi aldılar. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmis bir program olan AYLP’nin Kıbrıs ziyaretinin amacı öğrencilere Kıbrıs’ı, Kıbrıs kültürünü tanıtmak ve çevre konusunda bilgilendirmek olarak açıklandı.

10 – 30 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşmekte olan program kapsamında öğrenciler çeşitli kültürel aktivitelere ve çevre ile ilgili eğitimlere katılıyorlar. 16 Amerikalı lise öğrencisi ve 5 Amerikalı yetişkinin bulunduğu grup bu ziyaret kapsamında DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni de yerinde inceleme ve yetkililerden bilgi alma şansına sahip oldular.

dsc_9847.jpg

Gerçekleştirilen ziyarette DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mevhibe Banu Hocaoğlu, ziyaretçi öğrencilere çevresel faktörlerin sağlık üzerine etkileri konulu bir seminer verdi. Öğrenciler ayrıca DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nin laboratuvarlarını da gezerek teknik altyapı hakkında bilgi aldılar. 

dsc_9852.jpg