Nadire BAHADİ

Mağusa’da iki ayrı tarihte Bangladeş uyruklu Ziavr Raman’ı zorla alıkoyarak dövdükten sonra birincisinde 2 bin Euro, ikincisinde ise 5 bin Euro parasını alarak soygun suçu işledikleri tespit edilen İsmet Sezener, Hasan Öksüz, Hüseyin Acar ve Ömer Ocak tutuklandı. “Soygun”, “İnsan kaçırma” ve “Zorla alıkoyma” suçlamalarıyla ilgili olarak zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk süresi temin edilirken, polis olayla bağlantısı olduğu düşünülen 1 şahsı arıyor.

7 bin Euro’luk soygun

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Erkan Halkseven mahkemede verdiği ifadesinde, ı İsmet Sezener, Hasan Öksüz ve Ömer Ocak’ın 18 Haziran tarihinde Mağusa’da Towers 2 binasında Ali Ocak’a ait evde Sezener’in çalışma izni çıkaracağı vaadiyle Bangladeş uyruklu Ziavr Rahman ile görüştüğü sırada  Rahman’ı darp ederek tasarrufundaki 2 bin Euro nakit parayı zorla aldıklarını anlattı.  23 Haziran tarihinde ise zanlı İsmet Sezener, Hasan Öksüz ve Hüseyin Acar’ın Lefkoşa’da bir yatı evinde bulunan Rahman’ı zorla alıkoyarak Mağusa’ya kaçırdıklarını ve yine Ali Ocak’a ait eve götürdüklerini kaydeden Halkseven, zanlıların Ziavr Rahman’dan bu kez zorla 5 bin Euro nakit parayı alarak soygun suçunu işlediklerini açıkladı. Zanlıların aynı gün Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade ederek olay ile bağlantısı olduğu düşünülen 1 kişinin daha arandığını belirten Halkseven, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu bekleyecekler

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Füsun Cemaller, soygun zanlılarının ilk nazarda itham edildikleri suçlarla alakaları olabileceği ve serbest kalmaları halinde soruşturmayı olumsuz etkileyebilecekleri hususunda bulgu yaparak zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.