Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, 3 kişinin daha öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 16 kişi, bugün Kayseri Adliye Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Davanın görüldüğü Kayseri Adliye Sarayı önünde, sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemi alındı.

9 Haziran 2015'te Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi Gençlik Destek Merkezi önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu yaralanan Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Düzenlenen silahlı saldırının ardından olay yeri ve çevresinde PKK/KCK ile Hizbullah terör örgütü üyeleri arasında çatışma çıkmış ve çıkan çatışmada, Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Mehmet Emin Ensen de öldürülmüştü.

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınan davanın ilk duruşması Kayseri'de görülmeye başlandı. Davanın öncesinde Kayseri Adliye Sarayı önünde geniş güvenlik önlemi alındı. 30 sayfalık iddianamenin yer aldığı davaya, yargılanan 16 kişinin video konferans yöntemi ile ifadelerinin alınacağı öğrenildi.