Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 2 gündür etkili olan şiddetli yağış hayatı felç etti. İlçenin bir çok noktasında su baskınları yaşandı.

Ayvalık'ta dün akşam saatlerinde şiddetini arttıran yağış, ilçe merkezindeki menfezleri taşırdı, birçok iş yerini ve evi su bastı. Şiddetli yağış nedeniyle ilçe merkezindeki birçok içi boş ve harabe haldeki metruk bina yıkılırken, Atatürk Anadolu Lisesi'nin bahçe duvarı da yerle bir oldu. Yıkılan duvarın altında kalan özel bir otomobil kullanılmaz hale geldi. İlçe merkezinin tek ana arteri olan Atatürk Caddesi'nin Şehitlik mevkiindeki yol sular altında kalırken, biriken sular nedeniyle araç geçişi olumsuz yönde etkilendi. Yağış nedeniyle 06 mevkii olarak bilinen Âşıklar Köprüsü ile Macaron mevkii arasındaki tali yolun sular altında kaldığı gözlenirken, bu bölgede bir apartmanın alt katında Bayram Hayran adlı vatandaşın evi sular altında kaldı ve evdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi.

ZEYTİNLİKLER DE ZARAR GÖRDÜ

İlçede sahil boyunda bulunan eski bilardo kafesindeki 2. el eşya satışı yapan Bayram Tekin'e ait iş yeri 1 metre boyunda sular altında kaldı. İş yeri sahibi Tekin'in ifadesine göre mekanda 60-70 bin liralık maddi hasarın oluştuğu öğrenildi. Ayvalık'ın Sefa-Çamlık Mahallesi'nde bulunan Laka mevkiinde bulunan evlerde su baskınlarının olduğu öğrenilirken, Sarımsaklı'da bir çok apartmanın bodrum katlarının yağmur suyuyla dolduğu bildirildi. Sarımsaklı'da bulunan Orman Sokak'taki tepelik araziden gelen suların yol kenarındaki suyolunu aşarak yola taştığı ve taşan suların da mahalleyi sular altında bıraktığı belirtildi.

Şiddetli yağış nedeniyle Altınova'daki ekili tarım arazilerinin de olumsuz etkilendiği, yağış nedeniyle ilçedeki bir çok zeytinlik alanda da olumsuzlukların yaşandığı öğrenildi.