Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti’ni kabul etti. Orhan Hasanoğlu başkanlığındaki heyeti başkanlık makamında kabul eden Arter, ilişkilerin geliştirilmesi için gereken altyapı çalışmalarını yapacaklarını söyledi.

 Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, hem ülkemizde hem Gazimağusa’da Azerbaycan’dan gelen yoğun öğrenci kitlesi olduğunu, Azerbeycan ile kardeş ülke olduklarını, sosyal ve kültürel anlamda paylaşımın olması için gereken altyapı çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Önemli Olanın Azerbaycan’dan gelen ve ülkemizde okuyan veya çalışan insanların yabancı gibi hissetmemesi kendi evlerinde gibi hissetmesini sağlamanın olduğunu ifade ederek, karşılıklı olarak temaslara devam edeceklerini söyledi.

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu, Kıbrıs’ın kendileri için Akdeniz’in ortasında bir adadan çok daha fazla şey ifade ettiğini, KKTC’nin diğer Türki devletler arasında kendilerine en yakın ülke olduğunu ifade etti. Hasanoğlu, Azerbaycan’ın KKTC’de çeşitli aktiviteler yaptığını, bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Kıbrıs Günleri isimli kültürel şölen yapmayı planladıklarını, Azerbaycan’ın  25. Kuruluş yıl dönümüne özel bir organizasyonla hazırlandıklarını ifade etti. 1000 öğrencinin 50’ye yakın akademisyenin bulunduğu KKTC’de, Azerbaycan Diaspora Komitesi’nin siyasal, sosyal, eğitimle ilgili çalışmalar yaptığını ifade eden Hasanoğlu, kendisinin DAÜ’de 5 yıl çalıştığı için KKTC’ye vefa borcunun olduğunu söyledi. Hasanoğlu yapacakları kutlamalarda yer almaları için Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nu Azerbaycan’a davet etti.