Dünya Basın Konseyleri Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere KKTC’de bulunan Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı ve Milletvekili Aflatun Amasov, “KKTC Bayrağı’nın da BM binası önünde dalgalanacağı günleri hayal ediyoruz” dedi.

Radyo Güven’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Basın Konseyi Başkanı Şule Aker’in Dünya Basın Konseyleri Genel Başkanı seçildiği seçimlere katılmasının ardından Radyo Güven’e ziyarette bulunan Amasov, KKTC de basın özgürlüğüne verilen önemin çok değerli olduğunu ve dünya tarafından örnek alınması gerektiğini vurgulayarak, dünyada basın özgürlüğünün istenilen seviyenin çok uzağında olduğunu söyledi.

Ziyaretinde, Azerbaycan-KKTC ilişkilerine de değinen Aflatun Amasov, “Biz bir millet, üç devletiz. Gelecekte KKTC Bayrağı’nın da BM binası önünde dalgalanacağı günleri hayal ediyoruz. Devletlerimiz arasında ilişkiler de gelişerek ve güçlenerek devam edecektir” dedi.

KKTC ile Azerbaycan arasında yaşanan her olumlu gelişmenin hemen Rum-Yunan ikilisinin baskı ve tehditleri ile engellenmeye çalışıldığını belirten Amasov, bu durumun kendilerine engel olamayacağını, çok daha güzel günlere gidileceğini de vurguladı.

Radyo Güven binasını gezerek Radyo Güven Müdürü Muharrem Özdemir’den bilgi alan Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı ve Milletvekili Aflatun Amasov, “Kıbrıs ile ilgili haberleri internet üzerinden Radyo Güven’i dinleyerek alıyoruz. İlkeli ve kaliteli yayınları ile her zaman takdir ettiğimiz Radyo Güven’i bizzat ziyaret ederek sizlerle tanışmak istedim. Adınız gibi yayınlarınızla da bizlere güven veriyorsunuz” diyerek teşekkür etti.