Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Oktay Esadov ve Başbakan Artur Rasizade tarafından kabul edildi.

Resmi temaslar çerçevesinde Azerbaycan'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Başbakan Artur Rasizade'yi makamlarında ziyaret etti.

Sinirlioğlu, Milli Meclis Başkanı Asadov ile görüşmesinde yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilere değinerek, "Rahmetli Haydar Aliyev'in tabiriyle "Bir milletin iki devletiz." Aramızdaki ilişkiler sadece kardeşlik ilişkisi değil stratejik ortaklık ilişkisidir. Türkiye ve Azerbaycan her konuda birlikte çalışmakta, birlikte düşünmekte ve geleceklerini ortak geleceklerini birlikte planlamakta ve inşa ete iradesine sahiptirler" ifadelerini kullandı.

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu ve TANAP gibi iki önemli projelerin ana gündemde olduğuna değinen Sinirlioğlu, Türkiye'nin Yukarı Karabağ sorunu konusunda ise Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözüm bulunmasına yönelik çabalara desteğini kararlılıkla sürdüreceğini kaydetti. İki ülke parlamento seçimlerinin aynı güne denk geldiğine işaret eden Sinirlioğlu, "Bu seçimlerin ülkelerimiz, milletlerimiz için hayırlı neticeler vereceğine inancımız tamdır" dedi.

"AZERBAYCAN VE TÜRKİYE BİRLİKTE SEVİNİR, BİRLİKTE ÜZÜLÜRLER"

Türkiye'deki terör olaylarının son zamanlarda şiddetlendiğini belirten Sinirlioğlu, "Biliyorsunuz güneyimizdeki iki ülkede ciddi bir kriz yaşanıyor. Her iki ülkede de terör grupları aktif. Gerek Irak'ta gerek Suriye'de ve bu ülkelerin içinde bulunduğu şartların da etkisiyle Türkiye'ye dönük terör faaliyetleri terörist grupların eylemleri arttı. Ve biz bunlara karşı, IŞİD olsun PKK olsun DHKP-C olsun farklı terör gruplarıyla mücadele ediyoruz. Sizin bu konuda Türkiye'ye verdiğiniz destek özellikle anlamlıdır. Biz şuna her zaman inanırız; Azerbaycan ve Türkiye birlikte sevinir, birlikte üzülürler. Bunun için de size teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Sinirlioğlu, bir sonraki toplantının Türkiye'deki parlamento seçimlerinin ardından en kısa sürede gerçekleşeceği mesajını verdi.