Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Azerbaycan Öğrenci Birliği tarafından Azerbaycan’da Devlet Petrol Şirketi’nde (SOCAR) yaşanan yangın ve kaza sonucu hayatını kaybedenler anısına anma töreni gerçekleştirildi.

DAÜ Rektörlük Binası önünde toplanan kalabalığın Atatürk Meydanı’na gerçekleştirdiği yürüyüş ile başlayan anma töreni, Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Başkanı Toğrul Abbasov’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşu, Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile devam etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Abbasov, başkalarının acılarını paylaşanların insani değerlere sahip kişiler olduğuna değinerek hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulundu. DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Yıldırım gerçekleştirdiği konuşmasında Azerbaycan’da hayatını kaybedenlere rahmet, tüm Azerbaycan halkına da başsağlığı dileklerinde bulundu.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı ise gerçekleştirdiği konuşmasında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulunarak yaşamını kaybedenlerin ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi. Aktuğralı, bu tarz olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. 

Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Toğrul Abbasov, Raul Dinyev, Elvin Xudaverdizade, Reşad Bedirli, İlham Çıraqov ve Vahab Dadaşlı’nin yanı sıra çok sayıda öğrencinin de katıldığı anma töreni DAÜ Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Genel Sekreteri, Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesi  Raul Dinyev’in kazada hayatını kaybedenlerin anısına yazdığı şiiri okuması, çelenk önüne karanfil atılması ve mum yakılması ile sona erdi.

dsc_2478.jpg

dsc_2503.jpg

dsc_2505.jpg