Abbas Elmas

Alsancak'ta ikamet eden Deniz Köylü'yü öldürmek için zanlı Hüseyin E'yle 20 bin STG karşılığı anlaşarak  "Adam öldürmek için gizli ittifak" suçundan poliste tutuklu bulunan Enver Y.ve Hüseyin E. Dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak haklarında 3 gün daha ek tutukluluk emri alındı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görev yapan Müfettiş MuaviniHüseyin Zaifer mahkemede verdiği ifadede, zanlı Enver Y. ve Hüseyin E’nin 2014 Aralık ayı içinde meydana gelen “Adam öldürmek için gizli ittifak” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Zanlı Enver Y ile Hüseyin E’nin, Alsancak’ta ikamet eden Deniz Köylü’yü öldürmek için 20 bin STG’ye anlaştıklarını aktaran Müfettiş Muavini Zaifer, zanlı Hüseyin En’in polis karakoluna giderek verdiği gönüllü ifadesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Olayla bağlantılı olan Hüseyin E’nin 9 Aralık, zanlı Enver Y’ninse 11 Aralık’ta mahkemeye çıkarılarak tutuklandığını hatırlatan Hüseyin Zaifer, zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, alınması gereken ifadelerin, incelenecek kamera kayıtları ve telefon dökümlerinin olduğunu belirterek zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatı MünürDoratlı, zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde kontrol edilmesini talep ederken, zanlı Enver Y’nin Avukatı Mustafa Asena, müvekkilinin olayla bağlantısız olduğunu, sadece bir kişini ifadesiyle tutuklu tutulduğunu ve polisin aldığı tutukluluk süresini iyi değerlendiremediğini belirterek, zanlının teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının söylediklerini değerlendiren Yargıç Fügen Ulutekin,polisin zanlılar hakkında aldığı süreyi iyi değerlendirmemiş olmasına rağmen, polise son bir fırsat daha vererek soruşturmayı tamamlaması için zanlıları 3 gün daha tutuklu kalmasını emrederken, 3 gün sonra zanlıların her hâlükârda teminata bağlanması için mahkemeye çıkarılmasına direktif verdi.