Anadolu Üniversitesi'nde baba ve kızının ortak mezuniyet coşkusu yaşandı.

Anadolu Üniversitesi'nin 2014-2015 öğretim yılı mezuniyet kutlamaları 2 Eylül Kampüsü'nde bulunan Spor Salonu'nda devam ediyor. Mezuniyet törenlerinde, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi 23 yaşındaki Şeyma Karakuş ile Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nde okuyan 58 yaşındaki babası Dilaver Karakuş, birlikte mezun olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Afyonkarahisar'da bir şeker fabrikasında çalışan Dilaver Karakuş, kızıyla beraber mezun olmasının kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Okumanın çok güzel bir heyecan olduğunu dile getiren Karakuş, "Ben 4 yıllık İşletme Bölümü'nü, kızım da İngilizce Öğretmenliği'ni bitirdi. Kızımla beraber mezun olmak çok güzel bir duygu. Okumak çok zevkli. Severek katılarak mezun oldum. Çok iyi oldu. Açıköğretim sistemi de eskiye göre daha kolay, daha güzel. Her yaştan insana okuma fırsatı sağlaması da güzel. Herkes okusun. Sadece okuyup mezun olmak, derslerle ilgili değil de hayatın tümüyle ilgili bilgiler de ediniyor insan. O yönden çok güzel. Televizyonda mesela bazı ekonomik konular olsun diğer konularda olsun, izliyoruz ne olduğunu anlamıyoruz. Ben İşletme'yi bitirdim. Çok şeyler öğrendim. Herkes okusun. Çok güzel bir şey" dedi.

"BABAMLA BERABER MEZUN OLUYORUZ, ÇOK MUTLUYUZ"

Babasıyla beraber mezuniyet coşkusu yaşadığı için çok mutlu olduğunu belirten Şeyma Karakuş ise, şöyle konuştu:

"Babamla beraber mezun oluyoruz. Çok mutluyuz o yüzden. Aslında aklımızda böyle bir şey yoktu. Sonradan ben ısrar ettim "Cübbe giy, beraber mezun olalım" diye. Babamla aramda bayağı yaş farkı var. Neredeyse 35 yaş fark var aramızda. Benim bölümüm çok zordu. O yüzden şu an bizim bölüm mezuniyeti gördüğü için havalara uçuyor. O yüzden çok mutluyuz arkadaşlarımızla beraber. Babamla beraber mezun olmam da ayrı bir duygu, anlatılamaz yani. Okuma imkanı olan herkes okusun. Açıktan da olsa yeter ki okusunlar. Ülkemizin buna ihtiyacı var."

Baba kız birlikte mezun oldu