Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan ve yapımında büyük emeği olan 1130 rakımlı Kıble Dağı'ndaki Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cuma Namazı'nı kılmak ve Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camisi'nin açılışına katılmak üzere öğle saatlerinde Merkez mahallesindeki evinden ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun güvenlik önlemleri altında Kıbledağı'na çıktı. Burada caminin açılışında kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün yıllar yılı üzerinde efsanelerin konuşulduğu, anlatıldığı bizim de çocukluğumuzdan bu yana bildiğimiz Kıbledağı'ndaki mütevazi sayılabilecek mescidin yerinde orada hakikaten buradaki birçok hemşehrimin önce ahşap sonra çok değerli hocamız Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Efendi'nin bizzat emekleri ile oluşturulmuş bir mescid vardı. O mescidi bizler de biliriz. Tabi o buraya gelip gidenler için ihtiyaca cevap veren bir mescid değildi. Daha sonra hemşehrilerimin ısrarları neticesinde, hayırsever kardeşlerimin destekleri ile güzel bir mimari olsun istedik. Bizim kadim medeniyetimiz estetiği öne çıkarmış ve bu estetik ile tarihe mühürler vurmuş. Şimdi Kıbledağı'nda böyle bir mühür vurulmuş olması bizleri gerçekten mutlu etmektedir. Burada bizim medeniyetimizin inşallah mührü olan bu mescidimiz var, bu camimiz var. Çevrede gayet güzel dinlenebilecek yerler var. Bu konuda Orman Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum. Çevrede yaptığı düzenlemeler nedeniyle şimdi artık burası bir çekim alanı haline gelmiş bulunuyor. Yaz mevsimlerinde Rize'ye gelen bütün hemşehrilerim inanıyorum ki Kıbledağı'na uğramadan geçmeyecektir, mutlaka uğrayacaktır. Ramazan aylarında buranın hareketliğini biliyorum. Bu vesileyle mimarından, işçisine, müteahhidinden hayırsever kardeşlerim başta olmak üzere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tüm ümmete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından dua edilirken, Erdoğan'a caminin fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye edildi. Ardından caminin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Güneysu ilçesinde Kıble yönünde olması ve ilçeden her yerden görünen bir yerde olması nedeniyle Kıbledağı manzarası ile kendisine hayran bırakıyor. Osmanlı döneminin önemli eserlerinden Üsküdar'daki Şemsi Ahmet Paşa Camisi'nin (Kuşkonmaz Camisi) mimarisine benzer tarzda yapılan cami 1,5 yıllık çalışmanın ardından tamamlandı. Güneysu'da birçok yerden görülen caminin restorasyon masrafları hayırseverler tarafından karşılandı. Caminin 70 metrekaresi erkekler, 45 metrekaresi kadınlar için ayrıldı. Kapalı alanda yaklaşık 200 kişi ibadet edebilecek şekilde yapılan caminin çevresinde de mesire alanları bulunuyor.