Nadire Bahadi

Nergisli kavşağındaki otobüs durağı yanına 300 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bırakmakla suçlanan ve aracında bir miktar Sentetik Cannabionoid ile 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Eylem Yılkan’ın ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde polis zanlı Yılkan'ın babası Ömer Yılkan da tutukladı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Gazimağusa'da yargıç karşısına çıkarılan baba oğul polisin yürüttüğü soruşturma nedeni ile bayramı içerde geçirecek.

305 gram uyuşturucu

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy, 21 Eylül tarihinde alınan bir bilgide Nergisli yol kavaşağında bulunan otobüs durağı yanında MD 001 plakalı bir aracın durduğunu ve araçtan inen erkek bir şahısın otobüs durağı yanına bir poşet bıraktığının öğrenildiğini anımsattı. Olay yerine gidildiği zaman aracın İnönü kavşağında durur vaziyette olduğunun tespit edildiğini belirten Özdesoy, araç sürücüsü Eylem Yılkan'ın ise aracın yanında uyuşturucu maddeleri gözlediği esnada bulunduğunu söyledi. Özdesoy, MD 001 plakalı araçta yapılan ilk aramada bir miktar Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, bagaj kısmında ise 1 adet 47 cm boyunda demir jop ve 1 adet 65 cm boyunda tahta jop bulunduğunu hatırlattı. Nergisli yol kavşağında bulunan otobüs durağı yanında yapılan aramada ise naylon poşet içerisinde 300 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Özdesoy, Yılkan’ın kullanımında olan MD 001 plakalı aracın Mağusa Polis Müdürlüğüne çekildiğini ve Narkotik Dedektör köpeğinin araçta yaptığı aramada ön cam döşemesi altında da tuvalet kağıdına sarılı 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu aktardı.

Baba Yılkan'da tutuklu

Polis, Eylem Yılkan’ın MD 001 plakalı araçta bulunan uyuşturucu maddeyi kabul etmemesi üzerine, Yılkan'ın söz konusu aracı  babasının da kullandığını beyan etmesi üzerine, baba Ömer Yılkan’ın da tutuklandığı açıkladı.

Uyuşturucu maddeler devlet laboratuvarında

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, Nergisli yol kavşağında bulunan 300 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile MD 001 plakalı araçta bulunan bir miktar uyuşturucu madde ve 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarına, içerisinde uyuşturucu maddelerin bulunduğu naylon poşet ile tuvalet kağıtlarının ise parmak izi incelemesi için PGM Parmak İzi Şubesi’ne gönderildiğini belirterek sonuçların henüz gelmediğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın henüz tamamlanmadığını belirten Özdesoy, zanlı Eylem Yılkan’ın 8 gün, zanlı Ömer Yılkan’ın ise 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bayramda tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Eylem Yılkan’ın tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasına, zanlı Ömer Yılkan’ın ise 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.