İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY

İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakan Vekili Teberrüken Uluçay, Babalar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

İçişleri Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bakan Uluçay mesajında, tüm babaların Babalar Günü’nü kutlayarak, hayatta olmayanları rahmetle andı.

Uluçay mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu özel günde babaların ne kadar çok sevildiğiyle ilgili dile getirilen tüm güzel sözlerin dün de söylenmiş sözler olduğu, bugün yine söylendikleri, yarın ise yeniden söylenecekleri bilinciyle, hayatımızın her anında emeği bulunan, sevgi ve anlayışıyla her zaman yanımızda olup da sığındığımız liman olan babalarımızın Babalar Günü’nü kutlar, hayatta olmayan babalarımızı da rahmetle anarım.”

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, “Babalar her an saygıyla anılması gereken  hayattaki değerli varlıklarımızdır” dedi.

Babalar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Taçoy, şunları belirtti:

“Babalar her an saygıyla anılması gereken hayattaki değerli varlıklarımızdır. Baba, evin direği, ailenin  en önemli dayanak noktasıdır. Babalarımıza ne kadar iyilik sevgi ve saygı göstersek azdır. Bilhassa yaşlılıklarında hatırını gönlünü kırmadan onlara karşı olan görevlerimizi yerine getirebilirsek en bahtiyar insan bizler oluruz.

Bu gibi özel günler, babalarımıza sevgimizi göstermek  için bir vesile olmalı. Bizler onlara olan duygularımızı sadece yılın bir günü değil, her günü göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle  dünyanın en yüce görevini üstlenen tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyor, hepsine aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

GİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Babalar Günü’nün”  gönül bağlarının kuvvetlendirilmesine yardımcı olan özel bir gün olduğunu kaydetti.

Babalar Günü nedeniyle mesajı yayımlayan Güngördü, babaların ve baba adaylarının Babalar Günü’nü kutladı.

Güngördü, mesajında şunları kaydetti:

“Özel günler; sevgiyi, dostluğu, yardımlaşmayı, barışı ve kardeşliği yaymak için önemli bir fırsattır. Babalar Günü de aramızdaki gönül bağlarını kuvvetlendirmemize yardımcı olan özel bir gündür. Aile bağlarımızın kuvvetlenmesine vesile olan bu günde dargınlıkların, kırgınlıkların unutulmasını ve küslerin barışmasını temenni ediyorum. Babalar ve evlatları arasındaki bağın daha da güçlenmesi gerektiğine olan inancımla babaların ve baba adaylarının Babalar Günü’nü kutluyorum”.

BAŞBAKAN YARDIMCISI GÜNDÜZ MESAJ YAYIMLADI

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, babaların ailedeki rolünün önemine işaret ederek sadece Babalar Günü’nde değil her zaman gönüllerinin hoş tutulması gerektiğini belirtti.

Gündüz, yarın kutlanacak Babalar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ailenin, toplumun çekirdeği olduğu kadar, kültürün, değerlerin, geleneklerin, örflerin geleceğe aktarılmasının da güvencesi olduğunu belirtti.

“Ailenin temel direği olarak görülen babalar, aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir” diyen Gündüz, ailenin her türlü fedakârlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babaların, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak adına özveriyle çaba harcadığını vurguladı.

Gündüz, babaların gönüllerinin sadece bu özel günde değil, her zaman hoş tutulması, onlara karşı sevgi, saygı ve vefa duygusunun gereği olduğunu ifade eden Gündüz, tüm babaların gününü kutladı ve sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diledi.

DENKTAŞ: “BABALARIMIZIN BİZE DEVRETTİĞİ DEĞERLERİ YAŞATMAYA KARARLIYIZ”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, babaların bin bir emekle ve fedakârlıklarla koruyup kendilerine ulaştırdığı her türlü değeri yaşatma azmi ve kararlığı içinde olduklarını kaydetti.

Denktaş, yarın kutlanacak Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm toplumlarda olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının temel biriminin “aile” olduğunu, kadın ve erkeğin birlikte kurdukları ailede de babanın çoğunlukla ailenin geçimini üstlendiği gibi ailenin koruyucusu olarak da bilindiğini belirtti.

Denktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çocukların büyütülmesinde anne ile birlikte her türlü fedakârlığı üstlenen baba toplum içerinde saygın bir yerde olmayı hak etmektedir. Bizler onların evlatları olarak babalarımıza hak ettikleri saygınlığı hissettirmeliyiz.

Babalarımız sadece bizlerin var olması için fedakarlık yapmamış, toplum olarak sahip olduğumuz değerleri kendilerinden önceki nesillerden devralarak bizlere devrederek de toplum hayatında çok önemli bir görev yapmıştır.

DP Ulusal Güçler olarak bizler, babalarımızın bin bir emekle ve fedakârlıklarla koruyup bize ulaştırdığı her türlü değeri yaşatma azmi ve kararlığı içindeyiz. Korunması gereken en önemli değerin de devletimiz olduğu inancındayız.

Bu duygularla tüm Babaların ‘Babalar Günü’nü kutlar sağlık ve esenlikler dileriz.

ÜSTEL: “AİLESİNİN MUTLULUĞUNU KENDİ MUTLULUĞUNDAN ÜSTÜN GÖREN TÜM BABALARI KUTLARIM”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, ailesi için her türlü fedakarlığı üstlenen, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğundan üstün gören tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı.

Üstel, Babalar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda “Ailenin birlikteliği, güvencesi, sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasına katkı sağlayan babalarımız hayatımızın her döneminde en değerli varlıklarımızdır” dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Üstel, “annelerle birlikte karşılıksız sevginin ne demek olduğunu, kanıtlayan, varlıklarıyla güç veren, şefkat ve sevgisini esirgemeyen babaların, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayabilmek ve başarılı olmalarını sağlayabilmek için yaşamları boyunca önemli çaba ve gayretler harcadığını” belirtti.

“Hayatımızın her anında bizim hep yanımızda olup bize güç kaynağı olan, sabır ve şefkatle bize hep rehber olan, güzel sözleri ve nasihatleri ile ışık saçan, ailemizin çınarı, maddi-manevi bütün imkanlarını ailesi için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan babalarımızdır” diyen Üstel, ailenin birlikteliğinin güvencesi, sağlıklı bir toplum yapısı oluşturulmasına katkı sağlayan babaların hayatın her döneminde en değerli varlıklar olduğunu vurguladı