Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı ve "Baba" ismi ile anılan Süleyman Demirel'in İslamköy Çalça Tepesindeki Anıt Mezarı Babalar Günü nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.

Tedavi gördüğü Ankara'da 91 yaşında hayatını kaybeden ve memleketi İslamköy'de binlerce kişinin katılımıyla toprağa verilen "Baba" lakaplı Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in mezarı ziyaretçi akınına uğradı. Sabahın erken saatleriyle birlikte vatandaşlar Demirel'i mezarı başında ziyaret etti. Demirel için dua eden vatandaşlar ziyaretlerini cep telefonlarıyla fotoğraflamayı ihmal etmedi. Bazı ziyaretçiler Demirel'in mezarına gül bıraktı. Bir ziyaretçi de mezarının başında Kur'an okuyup dua etti. Bugünün Babalar Günü olması nedeniyle ziyaretin anlamı daha büyüktü.

"TÜRKİYE'NİN BABASININ BABALAR GÜNÜNÜ KUTLAMAYA GELDİLER"

Isparta Bisiklet Topluluğu da Demirel'i mezarı başında ziyaret etti. Yaklaşık 10 kişilik bisiklet grubu Isparta'dan bisikletleriyle gelerek Demirel'i mezarı başında ziyaret etti.

Antalya'dan gelen Gülsüm Kurtan, Demirel'in çocukluğundan beri tanıdığını vefatı duyduğunda ise çok üzüldüğünü söyledi.

Isparta'da yaşayan Nevzat Meydan, Demirel'in vefatından büyük bir üzüntü duyduğunu anlattı. Demirel'in bir lider olmasının yanı sıra bir baba olduğunu ifade eden Meydan, "Türkiye'nin babası Demirel'in babalar gününü kutlamaya geldik" dedi.

Selahattin Şahin de Demirel'in cenazesine gelemediğini, bundan dolayı bugün Demirel'in yanına geldiğini söyledi. Şahin, Demirel'in herkese yardım için çaba gösteren büyük bir lider olduğunu kaydetti

Babalar Günü’nde Demirel’e ziyaretçi akını