1991 yılında Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Fazıl Bahar'ın 23 yaşındaki kızı Fazilet, 23 yıldır bayramları babasız kutluyor.

Polis memuru Fazıl Bahar, 1991 yılında hayatını çok sevdiği Hatice Bahar ile birleştirdi. Diyarbakır'da görev yapan Bahar ailesi buraya yerleşti. Evlilik mutlu bir şekilde devam ediyorken çift bir de bebek bekliyordu. 1991 yılında bölücü terör örgütü PKK'nın kurduğu pusu da polis memuru Fazıl Bahar şehit düştü. Hatice Bahar eşi şehit olduğunda 4 aylık hamileydi.

Fazıl Bahar toprağa verildi 5 ay sonra bir kızı dünyaya geldi. Anne Hatice Bahar kızına Fazilet ismini verdi. Fazilet aradan 23 yıl geçti genç bir kız oldu üniversitenin ekonomi bölümünde okuyor ama hiçbir bayramda babası yanında olamadı. Bu aileyi bu Ramazan Bayramında Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ziyaret etti. Vali Büyük, genç kız ve annesiyle sohbet ederek her zaman yanlarında olduklarını kapılarının açık olduğunu söyleyip bayramlarını kutladı.

Fazilet Bahar, ziyaretten çok memnun olduklarını, vali ve diğer devlet büyüklerinin buraya kadar gelmesinin kendilerine önem verdiklerinin göstergesi olduğunu belirterek, "Babam şehit olduğunda ben doğmamıştım şimdi 23 yaşındayım. Babamı hiç görmedim kalabalık bir ailede büyüdüm o yüzden yokluğunu çok hissetmedim ama tabi ki baba yokluğu vardır yine de. Ben şöyle şanslıyım hiç görmemiş olmamdan dolayı. Yani öyle düşünüyorum, ben hem görüp sonradan kaybetmeyi yaşamadım" dedi.

Şehidin eşi Hatice Bahar da vali ve devlet büyüklerinin düşünüp kendilerini ziyaret etmelerinden çok memnun kaldığını söyleyerek, "Allah'ım devlete millete zeval vermesin, güç kuvvet versin. Yani dua ediyorum ben her vakit dua ederim. Allah'ım güç kuvvet versin teröristlere fırsat vermesin, Allah'ım kötü niyetlilere fırsat vermesin. Hep dualarımda bu var. Eşim Diyarbakır'da 1991 yılında şehit oldu. Biz 11 ay evli kaldık ama sanki böyle uzun bir zaman gibi geliyor. Çok şükür çok mutlu yaşadık 11 ay o kısa bir zaman bana çok uzunmuş gibi geliyor. Yani her zaman dua ederim. İnşallah güzel yerdedir" şeklinde konuştu.