Abdullah Zaifoğlı

Süper Lige yükselecek son takımı belirleyen karşılaşmada Baf Ülkü Yurdu,  Denizli’yi 2-1 yenerek süper lig vizesini alan takım oldu.

13. dakikada gelişen Ülkü Yurdu atağında Rifat’ın soldan ortaladığı topa iyi yükselen Darbaz’ın kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.

26. dakikadaki Ülkü Yurdu atağında Denizli futbolcusu Eren kendi ceza alanı içerisinde topu ellediği gerekçesiyle yan hakem Şakir Azizioğlu’nun ikazı ile orta hakem Osman Özpaşa penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hamis Ülkü Yurdu’nu 1-0 öne geçirdi.

37. dakikada fark ikiye çıktı. Bu dakikada Ülkü Yurdu’ndan Kemal’ın kullandığı korner atışında rakip ceza alanında topa çok iyi yükselen Hasan mükemmel bir kafa vuruşu ile topu ağlara yollayarak skoru 2-0 yaptı.

51. dakikada ani gelişen Ülkü Yurdu atağında Osman’ın pasında topla buluşan Hamis, çarpraz pozisyonda olmasına rağmen vuruşunda top uzak direk dibinden dışarı gitti.

64. dakikada sol taraftan gelişen Denizli atağında topla rakip ceza alanı dışında buluşan Kemal, sert ve düzgün bir vuruşla topu köşeden ağlara yollayınca takımı adına skoru 2-1’e taşıdı.

66. dakikada gelişen Ülkü Yurdu atağında Hamis’in sol taraftan son çizgiye kadar inerek geriye çıkardığı top defanstan sekip Darbaz’ın önünde kaldı. Fakat, Darbaz bom boş pozisyonda çok kötü bir vuruş yaparak topu kalecinin kucağına attı ve takımını mutlak bir golden etti.

88. dakikada Hamis ceza alanına girmeden attığı sert şutta top kaleciden döndü. Dönen topa bir kez daha vuran Hamis oldu. Fakat Denizli kalecisi Adnan bu kez topa sahip oldu.

90+3’ncü dakikada gelişen Denizli atağında Denizli futbolcusu kemal bir anda Ülkü Yurdu defansının arkasında topla buluştu, vuruşunda top ağlara gitti. Fakat bu pozisyonda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırınca oyun durdu.

Fakat hakem Osman Özpaşa bu pozisyon öncesinde Ülkü Yurdu futbolcusunun topu ellediği gerekçesiyle serbest vuruş verdi. Pozisyona Denizli futbolcuları uzun süre itiraz etse de karar değişmedi.  

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında sonuç değişmeyince Baf Ülkü Yurdu 2-1 galip gelerek Süper Lig vizesini alan son takım oldu.