Tüketiciler Derneği, KKTC İnsan Hakları Derneği, Bağımsızlık İttifakı, 33 Bağımsız Sivil Toplum Örgütü Konsey Başkanı Hasan Yılmaz Işık yayınladığı deklarasyonda,  hükümeti, halk çıkarına olan önemli yasaları bilinçli olarak uygulamamakla suçlayarak, vatandaşların ekonomik, sağlık ve sosyal çıkarlarının gasp edilmekte olduğunu iddia etti.

Akaryakıt fiyatlarının dünya piyasalarında son bir yıl içerisinde yüzde 75 oranında düşmesine rağmen indirimin akaryakıt ve elektrik faturalarına yansıtılmadığı savunan Yılmaz Işık, akaryakıtın varilinin 27 Amerikan Doları fiyatla, litresi vergiler hariç 0.51 kuruş olması gerekirken tüketiciye litresi 3.38 TL’den satıldığını bunun yanında kilowatt saati 0.21 kuruşa indirilmesi gereken elektrik ücretlerinin ise tüketiciye iki katı fiyatla ulaştırıldığını iddia etti. Yılmaz Işık, bunun devletin sosyal adalet ilkelerine aykırı olduğunu ileri sürdü.

Hükümete adalet, hukukun üstünlüğü ve devletin ilke ve yüksek çıkarları kapsamında halka en üst düzeyde hizmet vermesi yönünde uyarı ve çağrıda bulunan Yılmaz Işık, ittifakın yayınladığı deklarasyonda denetimi ve uygulaması yapılmadığını belirttiği yasalarla ilgili de bilgiler verdi.