Bağımsızlık İttifakı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Türk halkına temel yaşam kaynağı olan suyu, Anadolu’nun doğal kaynaklarından ulaştırmış olmasını” selamladığını duyurdu.

Bağımsızlık İttifakı’ndan yapılan yazılı açıklamada, adanın en büyük sorunu olan susuzluk, susuzluk gerilimi ve suyun kalitesizliği sorununun aşılmasında Kıbrıs Türk halkına verdiği  destek için Türkiye’ye teşekkür edildi.

Açıklamada, Kıbrıslı Rumların kanalizasyon sistemi ile arıtılmamış atık sanayi sularının Kuzey Kıbrıs’a gönderilmesine izin verdiği, bunun da yer altı su kaynaklarını kirlettiği ve zehirlendiği ileri sürülerek, bu durumun “Kanlıderenin suyunu keserek yeraltı kaynaklarımızın beslenmesini engellemekte ve sudan bile Kıbrıs Türk halkını uluslararası yasalara rağmen yoksun bırakmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Türkiye’den KKTC.’ne su getirilmesinin uluslararası yasalara aykırı olduğunu iddiasında bulunan  Kıbrıslı Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’yu ittifakımız şiddetle protesto etmektedir” denildi.