Bağımsızlık Yolu, 29 Kasım’da meydana gelen trafik kazasında 3 canın tek suçlusunun tır şoförü olmadığını söyleyerek, “Bunca ihmalin bilinmesine rağmen neredeyse yaşanan her olayda sadece şoförlerin yargılanması, adaletin yerini bulmasıyla ilgili değil, adaletsizliğe kılıf uydurma, ihmalleri görünmez kılma çabasıdır” dedi.

Bağımsızlık Yolu Kent ve Trafik Komitesi  yaptığı yazılı açıklamada, çalışma izinsiz, seyrüsefer belgesiz, B işletme izinsiz, dorsesi kayıtsız, sigortasız, yorgun ve uykusuz durumdayken aracı kullanması için tır şoförüne veren sermayeye hiçbir sorumluluk yüklenmediğini, tır şoförüne ise 6 yıl 8 ay ceza verildiğini kaydetti.

Açıklamada, “halk düşmanlarının arkasına gizlenen sermaye ise yine kurtuldu” denildi.

Hükümete de eleştirilerde bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sermayenin hesap verebilirliğinin sağlanması ancak ve ancak özel sektörde zorunlu sendikalaşma ile olabilecektir. Sendikalı olan emekçiler çalışma izinsiz çalışamayacak, iş güvencesine sahip olacak ve verilen görevde herhangi bir sıkıntılı durum varsa yapmayı reddedebilecektir. Böylece emekçiler hem kendi hem de başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atma riskine girmeyeceklerdir. Sendikasız çalıştırılmak yasaklansın.”