Bağımsızlık Yolu, ortada hiçbir gerekçe yokken, bir anda bir panik havası estirilerek, bulunan havan mermileri, asılsız bomba yüklü araç ihbarları ve bombalı paket paniğinin, Türkiye’deki baskı ve provokasyon ortamını, Kuzey Kıbrıs’a suni bir biçimde taşınmaya çalışılmasından kaynaklandığını savundu.

Bağımsızlık Yolu adına yazılı bir açıklama yapan Celal Özkızan, “izleme, kayıt altına alma, telefon dinleme, muhbirlik ve diğer faaliyetleri içerecek” güvenlikle ilgili yeni yasa tasarılarının reddedilmesi gerektiğini ifade ederek, bu tasarılarla “özel hayatın gizliliği”, “haberleşme özgürlüğü” ve “demokratik örgütlenme hakkı” başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunarak sınırlandırılma yapılacağını ileri sürdü.

Yasa tasarılarının, AKP hükümetinin bir “dayatması” olduğunu savunan Özkızan, “Kendi değerli akademisyenlerini ve gazetecilerini hapse tıkan, tecavüzcüleri ve IŞİD militanlarını ise kollayan AKP hükümetinin ‘güvenlik’ anlayışına ihtiyacımız yoktur. En ufak bir demokratik eylemi ve toplantıyı bile polis zoruyla dağıtan ama kendi ülkesinin vatandaşlarının temel can güvenliğini dahi sağlayamayan AKP hükümetinin ‘güvenlik’ anlayışına ihtiyacımız yoktur. Kıbrıslı Türklerin iradesinden, ihtiyaçlarından ve taleplerinden çok AKP’nin buyruklarını yerine getirmeye çalışan CTP-UBP hükümetinin bu teslimiyetçi anlayışını reddediyoruz” ifadelerini kullandı.