Bağımsızlık Yolu’nda yapılan açıklamada da “Sözün bittiği yerdeyiz” denilerek, sığınma evi için mücadele zamanı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, kadın sığınma evinin ciddi güvenlik ve maddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı ve güvenlik konusunda karşılaşılan güçlüklerin kapama kararında etkin olduğunu üzülerek dinledikleri belirtildi.

“Bu noktada, sığınma evi görevini yerine getirmeyen devletin, maddi destek ve güvenlik sağlamada bile ihmalkar davranması kabul edilemezdir. Karpaz gibi uzak bir noktadan dahi kadınları sığınma evine getirebilen polisin, şiddet gösteren erkekler sığınma evinin kapısına dayandığında korumaya gelememesi ironiktir” denilen açıklamada, ülkede yaşayan kadınların can güvenliği ve beden bütünlüğünü sağlamanın devletin anayasal yükümlülüğü olduğu vurgulandı.

Bağımsızlık Yolu açıklamasında, şiddet gören kadınlara ve çocuklarına sığınma, gerektiği durumda tercüme, psikolojik ve hukuki destek, iş bulma ve yeniden ayakları üzerine doğrulma imkanlarının yaratılması, bu amaçla bütçe ve personelin ayrılmasının zorunluluğuna işaret edilerek, şöyle denildi:

“Üstelik bunun sadece Lefkoşa'da değil tüm kadınların erişebileceği şekilde bölgesel yürütülmesi gerekmektedir.

Kadına yönelik şiddetin kaynağında bulunan ideolojik ve ekonomik nedenlerin ortadan kaldırılması için mücadele etmeyi kendimize görev edinirken, devletin bir an önce sığınma ev(ler)i açması için tüm paydaşlarla işbirliği ve dayanışma içerisinde olacağımızı bildiririz.”