Bağımsızlık Yolu'nun eylem açıklaması:

"Bağımsızlık Yolu üyeleri öğlen saatlerinde Serdar Denktaş içeride özrü ile ilgili açıklama yaparken bakanlık önüne gelerek Denktaş’ın Türkiye’de Kıbrıslı Türk halkı adına özür dilemesini protesto etti.

Ellerinde “Serdar Evine Özür Senin Neyine”, “Gölge Etme Başkka İhsan İstemez”, “Özrü Kabahtinden Büyük”, “Her Şeyimizi Satabilirsin ama Onurumuzu Asla” dövizleri tutan Bağımsızlık yolu üyeleri adına açıklama yapan Salih Erşangil, Denktaş’ın Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na sormadan ofis açmak için FİFA’ya başvurmasını “muhteşem” olarak nitelemesinin ve Kıbrıslı Türkler adına Türkiye’de özür dilemesinin küçük düşürücü olduğunu vurguladı. Serdar Denktaş’ın Kıbrıslı Türk halkının yokoluş sürecinde başrole sahip olduğu söylenen açıklamada, Denktaş’ın Kıbrıslı Türk halkından özür dilemesi  talep edildi.

Açıklamanın ardından eylemcilerin yanına gelen bakanlık özel kalem müdürüne  ise bakanlığın girişine asılması istenerek “Her Türlü Yıkama Yağlama Yapılır” yazan döviz ve açıklama metni verildi.

Açıklamanın tam metni:

Yıllarca ambargo ve izolasyon söylemleri üzerinden halka söylenen yalanlarla kendi çıkarlarına uygun bir düzen yaratanlar, ortaya koydukları politik duruşlarla Kıbrıslı Türk halkını küçük düşürerek adeta bize hakaret ediyorlar.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu yok sayarak adamızın kuzeyinde temsilcilik açacağını ilan etmesini “muhteşem” olarak değerlendiren Serdar Denktaş, bu yetmezmiş gibi halkta uyanan haklı tepkiler içinse AKP yetkililerinden özür dileyerek Kıbrıslı Türk halkını adeta küçük düşürmüştür. Yok sayılmaya karşı tepki vermeyi özür dilenmesi gereken bir durum olarak gören Serdar Denktaş, yaşatmayı ilke edindiği kktc’nin de nasıl bir zihniyetin ürünü olduğuna açıkça göstermiştir. Kıbrıslı Türk halkını bırakın temsil etmek, halkımızın mahkum edildiği yokoluş sürecine girmesinde başrole sahip Denktaş ve yandaşlarının dilediği özür bizim değildir! Denktaş, hedef gösterdiği Kıbrıslı Türk halkına özür dilemek zorundadır. Çünkü Denktaş’ın sözleri, halkı temsil etmemektedir!

AKP’nin ve yerli işbirlikçilerinin tüm çabalarına rağmen şunu ifade ediyoruz ki; Kıbrıslı Türk halkı teslim olmayacaktır! Yaşamın her alanında direnmeye devam edeceğiz! Bizleri, yarattıkları düzen üzerinden yokoluşa sürüklemek isteyenlere karşı cevabımız budur!"