Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Muhammed Dawood ve Rahaam Dawood çiftinin 6 aylık bebekleri Velid, bağırsakları dışarıda yaşıyor. Aile, bebeklerinin tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak 2.5 yıl önce Samsun'a gelen Dawood ailesi, bağırsakları doğuştan dışarıda olan 6 aylık bebekleri Velid Dawood'le birlikte hayata tutunmaya çalışıyor. Bebekleri Samsun'da dünyaya gelen aile, ekonomik olarak zor şartlarda hayatlarını sürdürüyor. Oto döşeme işinde çırak olarak çalışan baba Muhammed Dawood, aylık 900 lira maaş alıyor. Velid bebeğin aylık hastane ve tıbbi malzeme giderleri 650 lirayı bulurken, aile oturdukları eve ise 350 lira kira ödüyor.

Bütün olumsuzluklara rağmen şükreden aile, komşularının yardımıyla geçimlerini sürdürmeye çalışıyor. Kistik fibrozis hastası olan Velid bebek ise dışkısını kolostomi torbasına yapıyor. Doktorların kendilerine hastalığın genetik olduğunu ve tedavisinin olmadığını söylediğini belirten Dawood çifti, bebekleri için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Çalışıp evini geçindirmeye çalıştığını söyleyen baba Muhammed Dawood, "Bebeğimiz dünyaya geldikten sonra masrafımız biraz daha arttı. Ama bu durumdan şikayetçi değiliz. Bebeğimizi 15 günde bir doktora götürmemiz gerekiyor. Her gün 2- 3 tane kolostomi torbası değiştiriyoruz. Ben elimden geleni yapıyorum ama yetmiyor" dedi.

Anne Rahaam Dawood ise, "Ben bağırsakların hepsinin dışarıda olduğunu zannettim. Fakat o kadar da kötü olmadığını gördüm Allah'a şükrettim. İlk zamanlar hastanede kaldım, çocuğun bakımını öğrendim. Şimdi arada bir hastaneye götürüyoruz. Çocuğumuz dünyaya gelmeden önce evimizde hiçbir eksiklik çekmiyorduk. Fakat şimdi çocuğumuzun tıbbi malzeme ve hastanesi için zorlanıyoruz. Kendimiz için değil Velid için yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Bağırsakları dışarıda yaşıyor!

Bağırsakları dışarıda yaşıyor!