Hüseyin Çiçek

İskele’ ye bağlı Kumyalı Köyünde, 3 Kasım ile 10 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşen olayda, Sebahat  Tuncer isimli kadının çeşitli ziynet eşyaları, 15 adet yüz havlusu ve 1 adet nevresim takımı çalındı.  Polisin bilgisine 12 Kasım 2014 tarihinde gelen olayı aynı gün çözerek Tuncer’ in aynı evde kaldığı Türkmen uyruklu bakıcısı Maral Ovezoba isimli kadını  tutukladı.

Emareler tasarrufunda bulundu

Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis karakolunda görevli polis müfettiş muavini Ömer Çakır, 3 Kasım ile 10 Kasım 2014 tarihleri arasında Kumyalı’da sakin Sebahat Tuncer isimli şahsın yatak odasından çeşitli miktarda ziynet eşyası, 1 adet vevresim takımı ve 15 adet yüz havlusunun sirkat edildiğini söyledi. Meselenin polis hzuurna 12 Kasım 2014 tarihinde geldiğini belirten Çakır, yürütülen tahkikat neticesinde aynı evde ikamet eden Nebahat Tuncer’ in Türkmen uyruklu bakıcısı Maral Ovezova’ nın tutuklandığını ve sirkat edilen yüz havlularından 1 tanesi ile nevresim takımı ve ziynet eşyalarının bir kısmının zanlının tasarrufunda bulunduğunu söyledi.

Kayıp emareler var

Meselenin yeni başladığına dikkat çeken Çakır, alınacak ifadelerin ve aranan kayıp emarelerin olduğunu belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı. Zanlının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 1 gün süreile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.