Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bahar Şenlikleri’nde dün akşam Ülkücü gençler ile Kürt gençler arasında büyük olaylar yaşandı. Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrenci oldukları öğrenilen bir grup genç UKÜ Bahar Şenlikleri’ne gelerek slogan atmaya başladı.

UKÜ’lü Ülkücü grup ile YDÜ’lü öğrenciler arasında yaşanan kavgada öğrenciler birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı.

Polis ve Çevik Kuvvet’in olay yerine gelmesi ise yatışan olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.

Polis de taşlandı
YDÜ’lü gençleri UKÜ Kampüsü’nden dışarıya savuşturan polis ekiplerine Kürt öğrenciler tarafından taş atıldı. Kısa süreli gerginliğe neden olan bu olayın ardından Kürt öğrenciler Haspolat kavşağına kadar geriledi.

Ülkücüler yürüyüş yaptı

Polisin olay yerine gelmesinin ardından ikiye ayrılan grup yatıştırıldı. Ülkücü öğrenciler okul içerisinde toplanarak yeniden Kürt öğrencilerin bulunduğu bölgeye doğru yürüyüş yaptı. Polis tarafından okul dışına çıkmalarına izin verilmeyen Ülkücü öğrenciler, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Silah sesleri

UKÜ Bahar Şenlikleri’ne katılan öğrencilerden alınan bilgiye göre olayların başladığı anlarda silah sesleri duyulduğu öğrenildi, ancak bu bilgi resmi kaynaklardan doğrulatılamadı. Polis olayları önlemek için geniş güvenlik önlemleri de aldı. Olay yerinde bulunan bazı arabalarda maddi hasar meydana geldi.

Tutuklama yok

Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada polisin herhangi bir tutuklama yapmadığı ifade edilirken, güvenlik güçlerinin sabah saatlerine kadar okul çevresinde göz açtırmadığı belirtildi. Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı da olayların meydana geldiği UKÜ’ye gelerek incelemelerde bulundu.

ODTÜ’de de kavga

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde de dün akşam bahar şenliklerinde kavga çıktı. İki grup arasında başlayan ve büyüyen kavgaya polis ve okulun güvenlik güçleri müdahale etti. Kavgada bir kişinin de bıçaklandığı gelen bilgiler arasında.

 

Fotoğraf: Diyalog