Devrim Demir

Bostancı'da önceki gece yapılan uyuşturucu operasyonunda polis 4 kişiyi suçüstü yakalarken, yaklaşık 4 gram ağırlığında bonzai ele geçirildi. Bostancı yolu arasında bulunan motor evinde suçüstü yakalanan zanlı Kemal Genç, Mustafa Akbulut, Barış Deli ve Fırat Kıral tutukluluk talebiyle dün Güzelyurt'ta mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 2'şer gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

Alışveriş yaparken suçüstü yakalandılar

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis memuru Cemal Ramiz mahkemede verdiği ifadesinde Kemal Genç, Mustafa Akbulut, Barış Deli ve Fırat Kıral'ın önceki akşam saat 23.00 sıralarında Güzelyurt-Bostancı yolu arasında bulunan bir motor evinde uyuşturucu alışverişi yaparken suçüstü yakalandıklarını anlattı.

Cemal Ramiz zanlıların üzerlerinde yapılan aramada, Kemal Genç'in üzerinde 1 gram bonzai, Mustafa Akbulut'un üzerinde yapılan aramada ise yaklaşık 3 gram bonzai ele geçirdiklerini söyledi.

2 kişi aranıyor

Zanlılardan yapılan sorgulamada söz konusu uyuşturucu maddeleri aynı gün Güzelyurt'ta aranan 2 kişiden aldıklarını itiraf ettiklerini söyleyen Ramiz, uyuşturucu suçu ile bağlantılı 2 kişinin aranmaya devam ettiğini ifade etti.

2 gün tutuklu kalacaklar  

Soruşturma memuru alınması gereken ifadelerin olduğunu ve kayıp emarelerin olduğunu söyleyerek, zanlıların soruşturma amaçlı 2'şer gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.