MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine, muhtemel üçlü koalisyonun başbakanı olma teklifini yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler yöneltti.

Partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, milletin kendilerine ana muhalefet görevi verdiğini söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP'yle asla bir araya gelmeyeceklerini yineledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun teklifine değinen Bahçeli, "Bana Başbakanlık teklif etmeye çalışan Kılıçdaroğlu'na merakımdan soruyorum. Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi bize nasıl vermektedir? Bu ne cüret ne pişkinliktir. Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki bu bayat numaraları kimse yemeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi HDP ile bir araya hiçbir şart içinde gelmez gelemez. PKK aparatı ile MHP'nin işi olmaz, olmayacaktır" dedi.

KOALİSYON HESAPLARI

Akla en yatkın koalisyonun, "çözüm sürecini" destekleyen AK Parti ile HDP arasında olabileceğini anlatan Bahçeli, "AKP-HDP olmazsa AKP-CHP koalisyonu kurulabilecektir. CHP genel başkanı "rövanşist olmayacağız" diyerek açık kapı bırakmıştır. AKP genel başkanı bu açıklamayı olumlu bulmuş, atılan pası almıştır. AKP-CHP koalisyonu kurulması an meselesidir" diye konuştu.

MHP'nini AK Parti'yle koalisyon şartının ise çözüm sürecinin rafa kalkmasından geçtiğini söyleyen Bahçeli, "İlk olarak çözüm süreci tamamen ortadan kalkmalıdır. Süreç ihaneti askıya alınmalıdır. İkinci olarak 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının üzerine gidilmelidir. Hiç kimse bizden hırsızları aklama tezgahnına düşmemizi beklememelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle anayasal sınırlarına çekilmelidir. İlkelerde uzlaşmadan koalisyona koltuk ve ikbal hesabıyla tamam demek MHP'nin kitabında yazmaz" ifadelerini kullandı.