Devrim Demir

Girne’de faaliyet gösteren The Meyhane isimli restoranın çalışanı Murat Kurt arkadaşı ile birlikte iş yerinde hırsızlık yaptı. Murat Kurt polise verdiği gönüllü ifadede arkadaşı Mehmet Kal’ın isteği üzerine restoranın kapısını açık bırakıp, iş yeri kapandıktan sonra soygun hırsızlık gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Soruşturma amaçlı gözaltına alınan Kal ve Kurt tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığına dikkati çekerek 2 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

965 TL’yi bahşiş kutusundan çaldılar

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahmut Borucu mahkemede verdiği ifadede zanlı Mehmet Kal ve Murat Kurt’un 2 Şubat tarihinde “Dükkân açma” ve “Sirkat” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı.

Polis memuru Mahmut Borucu,  zanlı Mehmet Kal’ın isteği üzerine, zanlı Murat Kurt’un Zeytinlikte faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Reşat Pilli’nin yaptığı The Meyhane isimli restoranın doğuya bakan alüminyum sürme kapıyı kasıtlı olarak kilitlemeyerek açık bıraktığını söyledi.

Borucu zanlıların 2 Şubat saat 02.05 sıralarında kilitlenmeyen sürme kapıdan içeriye girerek restoran içinde, ahşap bahşiş kutusu içinde muhafaza edilen 965 TL’yi çaldıktan sonra, aynı yerden çıkış yaparak olay yerinden kaçtıklarını kaydetti.

Suçlarını itiraf ettiler

Soruşturmayı yürüten polis memuru Mahmut Borucu, zanlı Murat Kurt’un itirafı üzerine zanlı Mehmet Kal isimli kişiyi de tespit ederek gözaltına aldıklarını belirtti.

Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ifade eden Borucu, alınması gereken ifadelerin ve incelenecek kamera kayıtlarının olduğunu söyledi.

Polis, soruşturmanın devam edebilmesi için Mehmet Kal ve Murat Kurt’un 2’şer gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.