Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray'da maaşları düşük ödendiği iddiasıyla eylem yapan elektrik dağıtım şirketi işçilerinin işten çıkarılmayacağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketleri Aksaray'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Başkan Emin Koçak ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen bakanlar, tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray'ın sıkıntıları konusunda bilgiler aldı. Aksaray'da son günlerde yaşanan elektrik arızalarına değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, eylem yapan elektrik dağıtım şirketi işçilerinin işten çıkarılmayacağını ve sorunun çözüleceğini belirtti. Bakan Alaboyun, "Biz sorunların hepsini çözeriz. Dün Aksaray'da elektrikle ilgili talihsiz bir olay olmuş. MEDAŞ biliyorsunuz hizmeti taşerondan alıyor. Taşeron şirketindeki bazı arkadaşlarımız sendikalaşmaya yönelik faaliyetleri olmuş. Bu işçilerle taşeron arasındaki bir sorun. Ama bu sorunun trafolara yansımaması gerekir. Bizim istediğimiz bu. Çünkü onlara güvenilerek trafoların anahtarları veriliyor. Onların bakım ve onarımlarını zamanında yapmaları isteniyor. Trafo anahtarlarını taşıyan bazı arkadaşlarımızın sendikalaşma sürecinde suni trafo kazaları çıkarttığı yönünde MEDAŞ Genel Müdürlüğünden bana bilgi geldi. Onun üzerine bir takım görüşmelerimiz yapıldı. Burada 30'a yakın işçinin işine son verileceği şekilde spekülasyonlar yapılmış. Kimsenin işine son verilmeyecek. Bunun altını çizerek söylüyorum. Gerekli görüşmelerde yapıldı. Ancak, kendisine emanet edilmiş olan bir trafoyu sendikal amaçla da olsa suni bir kaza yapan bir işçimizin de bu yaptığı doğru bulmuyoruz. Çünkü onların trafoya verdiği zararı sizler ödüyorsunuz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aksaray'ın tarım ve hayvancılık alanında eksikliklerini ve çalışmalarını anlattı. Koçak, "Allah razı olsun Başbakanımızdan, Aksarayımıza bakanlar verdi. İnanın bu tabloyla gurur duyuyoruz. Aksaray'da en büyük sorunumuz elektrik. Özelikle dün Aksaray elektrik konusunda ciddi şekilde sorun yaşadı. Bunu inşallah halledeceğinizi umuyoruz. İkinci sorunumuz ilimizin petrolü tarım. Son günlerde üreticilerimizin en büyük sıkıntı çektiği konu çerezlik ayçiçeği. Şu anda bin 500'e kadar satılıyor. Bunda bir tane devlet güvencesi yok, desteklemesi yok. Bu konuda da bakanlar kurulunda yardımcı olmanızı istiyoruz. İnşallah sorunlarımızın il protokolü ve bakanlarımızın desteği ile çözüleceğini umuyorum ve teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.