İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Ülkemiz, bugün olduğu gibi yarın da bölgesinde bir istikrar adası olarak kalmaya ve tüm mazlum milletlere umut ışığı olmaya devam edecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok'un katılımlarıyla Polis Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Yüksekokullar bölümünden 957 komiser yardımcısı için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsü'nde Polis Akademisi Başkanlığı fakülte ve yüksekokullar bölümünden mezun olan 957 komiser yardımcısı için tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Selami Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Güray Alpar, İçişleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Emniyet Teşkilatı üst düzey yöneticileri, aileler ve Teşkilat mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, dönem birincisi Mahmut Ateş'in konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakması ile devam etti.

İçişleri Bakanı Altınok, törende yaptığı konuşmasına, geçen hafta Ankara'da yaşanan terör vahşeti nedeniyle, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve terör örgütünün kalleşçe düzenlediği saldırılar sonucu şehit olan askerlerimize, polislerimize ve korucularımıza Allah'tan rahmet, tüm yaralılara acil şifa dileğiyle başlayarak, "Emniyet teşkilatımız, devletin temel ve köklü kurumlarından birisi olarak, 170 yıldır ülkesine sadakatle ve başarıyla hizmet etmektedir. Terörden asayişe, toplumsal olaylardan, yasadışı örgütsel faaliyetlere, trafik hizmetlerinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar geniş bir yelpazede, ülkemizin huzur ve güvenliği, milletimizin mutluluğu için üstlenmiş olduğu bu ulvi vazifeyi, büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Ülkemiz, bugün olduğu gibi yarın da bölgesinde bir istikrar adası olarak kalmaya ve tüm mazlum milletlere umut ışığı olmaya devam edecektir" dedi.

Emniyet Teşkilatının, gelişen teknolojinin en son imkanlarını kullanabilme yeteneğine sahip nitelikli personeliyle, çağın gerekleri doğrultusunda kendisini sürekli yenilemekte ve geliştirmekte olduğunu, bu sayede dünyadaki güvenlik örgütleri arasında saygın bir konuma geldiğini vurgulayan Altınok, mezun olan komiser yardımcılarına seslendi. Altınok, "Yüklendiğiniz bu kutsal emanete sahip çıkarak, milletin polisi olduğunuzu asla unutmayınız. Hiçbir zaman devlet otoritesinden ayrılmayınız. Görevinizi yaparken, asla hukuktan ayrılmayınız, hukuksuzluğa da göz yummayınız. Adil ve tarafsız olarak, insancıl yöntemlerle vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışınız. Sizlerin, verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getireceğinize ve Polis Teşkilatının, bugün ulaşmış olduğu başarı çizgisini en üst seviyelere taşıyacağınıza olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, törende yaptığı konuşmasında, "Polis, demokratik ülkelerde zorlayıcı devlet otoritesinin en görünür ve sembolik yerel temsilcisidir. Son derece etkili olan bu kurumun hukukun üstünlüğünü korumak, sosyal düzeni sürdürmek ve tüm vatandaşların refahını artırmak amacıyla güvenliği sağlamasına ve adalete katkıda bulunmasına izin verilmiştir. 21. Yüzyıl Türkiye'sinde, vatandaşların hizmetinde olan bir devlet anlayışı toplumun farklı kesimleri tarafından artan bir sıklıkla dile getirilmektedir. Bu talepler arasında, güvenlik bürokrasisinin yeniden yapılandırılması da yer almaktadır. Çalışmalarımızı, güvenlik bürokrasisi içerisinde bulunan polis gücünün bu değişime uyum sağlamasının bir zorunluluk olduğunu bilerek yürüttüğümüzü belirtmek isterim" dedi.

Mezun olacak komiser yardımcılarına hitaben Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, "Bu meslek size önemli yetkiler verdiği gibi önemli sorumluluklar da yüklemektedir. En başta ise halkımızın duyduğu güveni zedelememek gibi bir sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. Sizlere verilen üniforma, silah ve yetki vatandaşın huzur ve güvenliği, kamu düzeninin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerin korunması, halkın huzur ve barış ortamı içerisinde yaşaması için verilmiştir. Hukuka riayet edin, adaleti gözetin ve insan onuruna sahip çıkın. Biliniz ki en büyük silah bilgidir" ifadelerini kullandı.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise, polis eğitim sisteminde yapılan reform niteliğindeki değişikliklere değinerek başladığı konuşmasında, yapılan değişikliler sayesinde iki yıl içerisinde toplamda teşkilatımıza 4 bin 700'den fazla komiser yardımcısı kazandıracaklarını belirterek bu rakamın kapatılan Güvenlik Bilimleri Fakültesinin yaklaşık 12 yılda verdiği mezun sayısına eşit olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyeleri İçişleri Bakanı Altınok tarafından verildi. Yemin töreni ile mesleğe giriş yapan komiser yardımcıları daha sonra tören geçişi gerçekleştirdiler. Tören, mezun olan komiser yardımcılarının aileleri ile birlikte coşkulu kutlamaları eşliğinde sona erdi.

Bakan Altınok Polis Akademisinin mezuniyetinde

Bakan Altınok Polis Akademisinin mezuniyetinde