İçişleri Bakanı Selami Altınok, Erzurum Valiliğini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin en etkin şekilde sürdürülmeye devam edeceğini söyledi.

Akşam saatlerinde Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, Erzurum Valiliğini ziyaret ederek Vali Ahmet Altıparmak ile görüştü. Bakan Altınok burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Altınok, açıklamasında, "Seçimin huzurla yapılması için bakanlık olarak, illerde valiliklerimiz, emniyet, jandarma teşkilatımız, yeri geldiğinde destek alacağımız silahlı kuvvetlerimiz, hep beraber demokrasinin en güzel örneği olan, en güzel sonucunu doğuracak olan seçimlerin sağlıklı bir şekilde, güvenli bir şekilde yapılmasının gayretini göstereceğiz. Bu arada milletimizin birliğini dirliğine beraberliğine, vatanın bölünmezliğine yönelen teröre karşı da illerde valilerimiz ve diğer güvenlik görevlisi arkadaşlarımız, emniyet ve jandarma yetkilisi arkadaşlarımızla bu manada yapılabilecekleri, daha etkin bir mücadele sergileme noktasında neler yapabilirizi tartışacağız. Daha etkin mücadele verebilme noktasında da mesai arkadaşlarımızı cesaretlerdireceğiz. Eksik noksan varsa, Ankara'dan takviye yapabileceğimiz şeyler varsa not edip gereğini yapacağız. Bize verilen görev ne olursa olsun, adı ne olursa olsun, unvanı ne olursa olsun, görev anlayışı içerisinde, üstün bir sorumlulukla çalışıp yerine getirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

Altınok, seçim güvenliği noktasında ise, "Devlet plansız olur mu arkadaşlar. Biz zaten bir seçim bittiğinde öbür seçimin hazırlığını her zaman yaparız. Devlette seçim gelsin veya başka bir iş gelsin de yapalım değildir. Devlet planlarıyla, programlarıyla, öngörüsüyle çalışan bir kurumdur. Biz zaten iki ay önce çıktık seçimden, buna benzer tedbirlerimiz vardı. Şimdi tedbirlerimizi daha da etkinleştirerek, hiçbir problem olmadan Türkiye'nin gerçek manada demokrasiye uygun, güvenli bir seçim yapmasını sağlayacağız" dedi.

Bakan Altınok, kamera sistemi konusunda sorulan bir soruya ise "O tabi Yüksek Seçim Kurulu'nun görevi. Yüksek Seçim Kurulu burada bir karar alırsa hükümetimiz o manada kaynağı sağlayıp kamera yerleştirme veya başka tedbirler gerekiyorsa onları rahatlıkla yapabilecek imkana sahiptir. Süre de var. Öncelikle Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını alması lazım gelir" şeklinde cevap verdi.

Bakan Altınok terör olayları ile ilgili sorulan bir soruya da, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetin politikası belli arkadaşlar. Silahları gömüp, terörü terk etmedikleri müddetçe, son terörist Türkiye'yi terk edene kadar bu mücadeleyi yapacağız. Ama yaparken demokratik hukukun gerektirdiği bütün hassasiyetlere dikkat edeceğiz. Teröristle vatandaşı ayıracağız. Vatandaşımızın zarar görmemesi için azami gayret göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, askerine, polisine kurşun sıkanlara da müsamaha gösterecek halimiz yok. İşin gereği neyse o şekilde yapacağız" şeklinde cevap verdi.