TC Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kütahya'da okula dönüşen bir kurumu ziyaretinin ardından halka aşure dağıtıp, esnaf ziyareti yaptı.

Bakan Avcı, Sevgi Yolu Akdemirler İşhanı'nda bulunun ve dershaneyken okula dönüşen Boğaziçi Özel Temel Lisesi'ni ziyaret etti. Burada öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Bakan Avcı, "Süreçte gerçek eğitimciler, hemen Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü kriterleri sağlayarak, gerekli teşviklerden yararlanarak, düzenle eğitim kurumlarına, ilkokula, anaokula ortaokula, temel liseyi dönüştüler. Burası da ortaokula ve temel liseye dönüşen dershanelerden. Dönüşüm sürecinde biz, özel okullardan aradığımız kriterleri temel liselerden aramıyoruz. Bahçe gibi, laboratuvar gibi. Belli bir süre dahilinde verdikleri taahhüt doğrultusundan özel okul kriterlerine uymalarını istiyoruz. Bu girişimi başlatan arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize bu birlikte gerçekleştirdikleri dönüşüm için teşekkür ediyorum. Hepimiz 4 yıl sonra daha ferah ortamlarda eğitim vereceğiz. Türkiye ekonomisi, dershane konusunda atıl bir şekilde patinaj yapan pek çok imkanı verimli bir şekilde kullanmaya başladı. Buradaki alt yapı artık verimsiz dershane süreçlerini değil, çocuklarımızın normal eğitimine katkıda bulunacak biçimde değerlendiriliyor" dedi.

Bakan Nabi Avcı, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ve İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile birlikte, AK Parti İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kolları Başkanlıkları'nın Sevgi Yolu üzerinde açtıkları stant da halka aşure dağıttı.

Bakan Avcı, daha sonra esnafları ziyaret ederek, 1 Kasım seçimleri için partisine destek istedi.