Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 84’üncüsü düzenlenen fuarın bu yıl partner ülkesi Türkmenistan, onur ili Eshişehir, teması da “eğitim” olarak belirlendi.

Fuarın açılış törenine, Atun’un yanı sıra Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 ülkeden bakan ve bakan yardımcıları, bölge vekilleri ile çok sayıda il ilçe belediye başkanı katıldı.

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, fuarın açılışı için düzenlenen seremoniye konuk ülke bakanları ile birlikte katıldı, ardından heyetiyle birlikte KKTC standında incelemelerde bulundu.

Atun’a Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, KKTC İzmir Konsolosu ve diğer yetkililer eşlik etti.

Sunat Atun, fuara KKTC’den bu yıl 18 kurum ve kuruluşun yanı sıra 7 üniversitenin katıldığını ifade ederek, fuara bu yıl bakanlığın organizasyonu altında 40. kez katılım gerçekleştirdiğini söyledi.

Atun, yerel ürünlerin sergi ve tanıtımının yapılacağı fuarda ülkede faaliyet gösteren üniversitelerin tanıtım ve öğrenci kayıt işlemlerinin gerçekleşeceğini belirtti.

Sunat Atun, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın yer alacağı fuarda, ülke turizminin yanısıra kültür-sanatın da tanıtımının yer alacağını ifade etti.

İzmir Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’ndaki KKTC standında, Kuzey Kıbrıs turizmi, kültür sanatı ve  üniversitelerinin tanıtımı yanında gıda ürünleri, temizlik malzemeleri ve kimyasal ürünler, Kıbrıs lokumu, Kıbrıs helvası, alkollü-alkolsüz içecekler, Kıbrıs’a özgü taşlat ve plastik ham maddeden üretilen ürünler, kağıt peçete ve havlu çeşitlerinin sergi ve tanıtımı yapılıyor.

Bu arada Türkiye Ekonomi Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen İEF, 16.00 - 23.00 saatleri arasında açık olacak. Fuar çarşısına ise 12.00 - 23.00 saatleri arasında giriş yapılacak.

Kitap sokağı, sağlık sokağı ve sanat sokağı gibi bölümlerin yer aldığı eğitim temaslı fuarda, okul öncesi eğitim kurumlarından üniversitelere, dil kurumlarından dans okullarına kadar birçok kurum ve firma yer alıyor.

Fuarda “Sinema Burada” festivali de yapılacak. Funda Arar, Kardeş Türküler, Şebnem Ferah, Gökhan Türkmen, Hadise ve Mabel Matiz de fuar süresince konser verecek. Çocuk tiyatrosu gösterilerinin yanısıra kişisel gelişim seminerleri verilecek.