2015 Genel Seçimleri'nde İstanbul'dan milletvekili seçilen Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce mazbatalarını aldı. Bakanlar mazbatalarını aldıktan sonra, hayatını kaybeden Süleyman Demirel'e ilgili başsağlığı mesajında bulundu.

AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen AB Bakanı Volkan Bozkır ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını aldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül'den mazbatalarını alan bakanlar, daha sonra açıklama yaptı.

İkinci kez mazbata aldığını belirten AB Bakanı Volkan Bozkır, yaptığı açıklamada, "Öncelikle Türkiye'de demokrasinin en güçlü şekilde varlığı bu seçimlerle teyit edilmiş oldu. Seçimlere ilişkin olarak yaratılmak istenen bazı soru işaretleri vardı. 54 milyon seçmeni olan ve yüzde 85 seçim katılımı olan bir ülkede hiçbir sıkıntı olmadan, hiçbir sorun yaşanmadan seçimleri geride bırakmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Türkiye için iftihar edilecek bir demokrasi adımı oldu" diye konuştu.

"BU SEÇİM SONUÇLARINDAN HÜKÜMET KURMA ÇABASI BAŞLAYACAK"

Seçim sonuçlarını milletin takdiri olarak değerlendiren Bakan Bozkır, "Bütün partiler şu anda bu seçim sonuçlarıyla verilen mesajları değerlendiriyor. Buna göre de inşallah önümüzdeki dönemde bu sonuçlardan bir hükümet kurma çabası başlayacak. Ümit ediyorum ki Türkiye'nin hayrına olacak. Ülkemizin çıkarlarını koruyacak, ülkemizi çok daha ileri götürecek bir hükümet bu yapıda ortaya çıkacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. TBMM'nin 24. döneminden sonra 25'inci döneminin bir mensubu olmaktan da onur ve gurur duyuyorum" dedi.

"GEÇMİŞTE DEMİREL'İN ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ YAPTIM"

Bakan Bozkır, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatıyla ilgili ise, "Ben 9'uncu Cumhurbaşkanımızın yanında 1993-1996 yılları arasında Cumhurbaşkanının Dışişleri Başdanışmanı ve Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptım. Allah'ta rahmet diliyorum. Benim için çok özel anıları olan, yanında çalışmaktan onur duyduğum bir Cumhurbaşkanımızdır. Mekanı cennet olsun. İnşallah anılarıyla uzun süre yaşayacağız. Geride kalanlarını da başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

"BU SEÇİMLE TÜRKİYE DÜNYA'DA ÇOK İLERİ OLDUĞUNU İSPATLADI"

Mazbatasını alan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, seçime katılımın yoğun olmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Bakan Güllüce, "Mazbatamızı aldık. İstanbul'un iki bakanıyız. Türkiye demokrasi anlamında Dünyanın çok ileri ülkelerinden biri olduğunu ispatladı bu sene. Seçimlerde yüzde 19 katılım olan ülkeler var dünyada. Türkiye yüzde 86'larla seçime katıldı ve son derece güzelce bir seçim oldu. Ülkemize insanlığa hayırlı olması dileğinde bulunuyorum" dedi.

"BEN TUZLA BELEDİYE BAŞKANIYKEN DEMİREL'LE GÜZEL ANILARIMIZ OLDU"

Bakan Güllüce, Demirel'in vefatı nedeniyle başsağlığı dileyerek, "Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in rahmetli olduğunu öğrendik biraz önce. Allah rahmet eylesin. Tuzla'da benim belediye başkanlığı yaptığım sıralarda beraberliklerimiz, anılarımız oldu. Herkes geliyor ve geçiyor bu dünyadan. Önemli olan iyi bir iz bırakmak" diye konuştu.