Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, su fiyatı konusunda yaptığı açıklamalarda tek gailesinin halkın suyu en uygun fiyattan kullanmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun su fiyatlarına ilişkin açıklamasında kendisiyle ilgili ortaya koyduğu görüşleri eleştirdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, 4 TL’nin üzerinde su fiyatı belirleyen belediyelerin fiyatı yeniden değerlendirmesi yönünde Bakanlar Kurulu’ndan talepte bulunacağı sözlerine atıfta bulunan ve bu yolla belediye başkanları ve meclis üyeleri üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştığını iddia eden Sadıkoğlu’nun açıklamalarını hayretle izlediğini kaydetti.

“Kendisi yakinen tanıdığım bir arkadaşım aynı zamanda aynı partiye hizmet verdiğimiz bir çalışma arkadaşımdır” diyen Çavuşoğlu, Sadıkoğlu ve İskele Belediyesi Meclis üyeleriyle, aldığı bir davet üzerine birkaç gün önce bir araya geldiğini anlattı.

“Bu manada bir araya geldiğim tek belediye başkanı ve meclis üyeleri olarak yaptığımız sohbette kendi sıkıntılarını ortaya koymuşlardır” diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Bu konuda fikir alışverişinde bulunduğumuz günün üzerinden sadece üç gün geçmiştir. Dolayısıyla kendisi sorumluluk sınırları dâhilinde olan insanlar ile muhakkak ki su konusunu tartışmaktadır. Tüm siyasilerde olduğu gibi belediyenin verdiği ve toplum tarafından memnuniyetle karşılanan hizmetler alkışlanabilmekte, beğenilmeyen tutumlar ise eleştirilebilmektedir.

Bu değerlerle değerlendirilmesi gereken fiyat politikası aynı zamanda abonesi olduğum İskele Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan bir vatandaş olarak beklentimi ortaya koymam, fiyatın 2.30 TL olarak belirlendiği günden itibaren olmuştur. Bu dönemdeki görüşmelerimizde suyun fiyatını 3.50 TL olarak düşündüğünü, belediye meclis toplantısı öncesinde bana defalarca söylemiş olan Sn. Başkan’ın hayretler içerisinde kaldığım fiyat açıklamasından önce de ortaya koymuş olduğum fiyat beklentisinin dışında bir söylemim olmamıştır.

Belediyelerin özerkliği bilinciyle, tek fiyat politikası oluşmaması için, belediyelerin özerkliğine her zaman vurgu yapmış biri olarak, Sayın Başkan’ın beni ikinci kez hayrete düşüren ve yerel yönetimler üzerinde baskı kurmaya çalıştığıma yönelik şahsıma yönelik yaptığı açıklama düşündürücüdür. Kendine baskı yaptığımı söyleyen bir belediye başkanı varsa, bunu kendisi ifade edebilir. Baskı yaptığımı söylediği belediye başkanlarının sözcüsü gibi açıklama yapması maksadı aşan bir tutumdur”

4 TL’nin üstünde fiyatları gerçekçi bulmadığı ve yeniden değerlendirilmesi için mücadele edeceği yönündeki açıklamasını bir iki belediye için söylemiş olduğunu düşünmenin hatalı olacağını dile getiren Çavuşoğlu, “Umut ederim ki Sn. Başkan yapılan açıklamayı üstüne almayarak, su politikasına yönelik olduğunu düşünür ve bu yüzden batacağını söylediği belediyelerin hangileri olduğunu kamuoyuyla paylaşarak gerçeklerin su yüzüne çıkmasına hizmet eder” dedi.

Daha önce 4 TL’nin üstünde olan su tüzüklerinin tekrardan değerlendirilmesi için katkı yapacağını vurgulayan Çavuşoğlu, konuyu Sadıkoğlu’nun yeniden değerlendirmesine bıraktığını dile getirdi.

Çavuşoğlu açıklamasını “Tek gailemin Türkiye’nin sağlamış olduğu bu nimeti halkımızın en uygun fiyattan kullanmasını temin edilmesi olduğunu kamuoyuyla paylaşırım” diyerek bitirdi.