Turkcell heyetini kabulunde konuşan Bakan Dinçyürek, geçmiş dönemde şahsının kurumla, engelliler ile ilgili yapılan çalışmalar başta olmak  üzere bir çok konuda birlikte çalışma yaptığını hatırlatarak, ilerleyen zaman içerisinde de yine engelliler ile çevreyi bütünleştiren projeler de birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da Bakanlık ile ortak yapılabilecek her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır olduklarını ifade etmek için ziyareti gerçekleştiriklerini söyledi.

Bakan Dinçyürek Kıbrıs Türk İzci Gönüllüleri Derneğini kabulünde ise izciliğin tüm dünyada çok değerli bir kurum ve uğraş olduğna dikkat çekerek izcilerin daima çevreye duyarlı ve insana saygılı olduklarını belirtti.

“Bu güzel duygu ve düşüncelerin KKTC’de de yer bulması bizim için her zaman takdire değerdir” diyen Dinçyürek, derneğin doğa ve çevre ile alakalı Bakanlık ile yapabileceği işbirliğini detaylandırıp bir protokol çerçevesinde hayata geçirebileceklerini ifade etti.

Kıbrıs Türk İzci Gönüllüleri Derneği Başkanı Çağan Baysan da kabuldeki konuşmasında, gençlerin bugün doğadan koptuğuna işaret ederek bu durumun yaşanan kaosun bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Hayatta elde edilen başarının sadece sınavlardan alınan başarı olmadığını belirten Baysan, derneklerinin doğa ile ilgili yaptığı çalışmaları anlattı ve gerçekleştirecekleri projelerde bakanlık ile işbirliği yapma arzusunda olduklarını belirtti.