Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, yarın yapılacak koleje giriş sınavları (KGS) 1. Basamağı  için öğrencilere başarı diledi.

Yaptığı yazılı açıklamada, 7 merkezde gerçekleştirilecek olan sınav için yaklaşık 2070 öğrencinin kaydolduğunu belirten Bakan Dürüst, sınavın 3 aşamalı bir sınav olduğunu, yarın yapılacak sınavın % 25, 7 Mayıs’ta yine %25 ve Haziran ayında ise %50 ağırlığı olan bir yapıda gerçekleşeceğini, bu sınavların ardından yaklaşık olarak 500 civarında öğrencinin kolejlerin orta bölümüne kayıt yaptırmaya hak kazanacağını dile getirdi.

Tüm öğrenciler veliler ve öğretmenlerin bu dönemde sarf ettiği çaba ve çalışmalardan dolayı teşekkür ettiğini ve öğrencilere iyi şanslar dilediğini belirten Bakan Dürüst zaman zaman sınav sistemine yönelik eleştirileri olumlu karşılamakla birlikte, bir eğitimci olarak sınavsız yapılan bir ölçme değerlendirme yöntemi olmadığını söyleyebileceğini ifade etti.

Amaçlarının gelecek yıldan itibaren ÖSS programlarına kolej müfredatları içerisinde yer vermemek olduğunu kaydeden Dürüst, 3. ülkeler ve Türkiye’nin 120 üniversitesinin kapılarını açmış, GCE-Level programlarında öğrenci hazırlamaya motive olmuş, yetişmiş öğretmen sayısını tamamlamış bir model hedeflediklerini kaydetti. Dürüst şöyle devam etti:

“Kolejlerde ÖSS programlarının artık kaldırılması kolejlerin gerçek işlevlerini yerine getirmesi, ÖSS Programlarına öğrenci hazırlayan okulların klasik ortaokul ve liseler olması hedefini ortaya koymaktayız. Böylelikle kaliteli öğrenci profilinin bütün okullarda yaygınlaşacağından şüphemiz bulunmamaktadır.

Maalesef Kolej programlarını bazı kesimler olumsuz bir yapı olarak değerlendiriliyor. Unutulmamalıdır ki kolejler eğitim vizyonumuzun önemli bir misyonudur. Öğretmenlerimize güvenim tamdır. Sınavın güvenilirliği açısından halkımıza ve velilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bu sınav sonuçları Atatürk Öğretmen Akademisi’nin çağdaş optik okuyucuları tarafından tespit edilecek en kısa sürede yayınlanacaktır. Sınavın güvenilirliğini tartışacağımız hiçbir unsur bulunmamaktadır. Çocuklarımıza ve velilerimize bol şans diliyorum.”

Soğuk havaya da dikkat çeken Bakan Dürüst, Eğitim Bakanlığı’nın imkanları çerçevesinde öğrencilerin hijyen koşulları ve ısınmaları için gerekli sistemin uygulandığını söyledi, ailelerin de beslenme koşulları dahil çocukların hastalıklardan korunmaları için gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu.